Έκπληξη προκαλούν για άλλη μια φορά ήταν τα ευρήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων σε φυλακές. Συγκεκριμένα, ύστερα από έρευνα το πρωί της Τετάρτης στις φυλακές Δομοκού, και ειδικότερα στην πτέρυγα στα κελιά της E πτέρυγας, εντοπίστηκαν οικιακές συσκευές που δύσκολα περνούν απαρατήρητες από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Μηχανές καφέ αλλά και ηλεκτρική ψησταριά εντοπίστηκαν στα κελιά της Ε πτέρυγας των φυλακών Δομοκού, κατά την διάρκεια ελέγχων που έγιναν το πρωί από του σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στα κελιά βρέθηκαν και κατασχεθήκαν: 3 αυτοσχέδια μαχαίρια, μεταλλική λάμα, κινητό τηλέφωνο – ρολόι, ηχοσύστημα με 3 ηχεία, αυτοσχέδιο ηχείο, μηχανή καφέ, ηλεκτρική ψησταριά, αυτοσχέδια μηχανή δερματοστιξίας, 4 τράπουλες, mp3 player, 2 usb, 4 ακουστικά και 3 φορτιστές.

Ήδη, ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Τα πολυτελή κελιά της Νιγρίτας

Τον Μάιο τα ευρήματα στις φυλακές Νιγρίτας είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Τότε μέσα στις φυλακές εντοπίστηκε πλήθος ειδών «πολυτελείας», που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν θέση μέσα σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα. Η υπόθεση καταδεικνύει την «στενή» σχέση μεταξύ κάποιων διοικητικών, σωφρονιστικών υπαλλήλων και αρχιφυλάκων όταν απέναντί τους έχουν κρατούμενους με γεμάτες… τσέπες. Φυσικά, η κατάσταση αλλάζει άρδην όταν πίσω από τα σίδερα της φυλακής υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών με μηδενική περιουσία.

Καταψύκτης των κρατουμένων μέσα στις φυλακές Νιγρίτας

Σύμφωνα με τη αστυνομία, στο σημείο βρέθηκαν κλιματιστικά, μπάρμπεκιου, ντουζιέρες αλλά και αυτοσχέδιοι αποστακτήρες. Ίσως προκαλεί έκπληξη πως οι κρατούμενοι κατάφεραν να περάσουν όλα αυτά προϊόντα μέσα στη φυλακή, όμως είναι σαφές πως οι πολυτελείς οικοσυσκευές και οι ντουζιέρες δεν θα μπορούσαν να μείνουν απαρατήρητες από τη διοίκηση και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Τις ίδιες μέρες στη δημοσιότητα είχε έρθει βίντεο  -το οποίο έφτασε στα χέρια της Γενικής Γραμματείας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, δέκα μέρες πριν την αποκάλυψη των πολυτελέστατων κελιών-, όπου δείχνει έναν υπάλληλο των φυλακών μαζί με τη σύζυγο ενός κρατουμένου να περνούν από την πύλη ένα καρότσι γεμάτο σοκολάτες, αντισηπτικά, κρέατα και ένα… γαλακτομπούρεκο.