Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε η Θεσσαλονίκη, καθώς συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία εργαζομένων, κινήσεις πολιτών, φοιτητές και συλλογικότητες υποδέχθηκαν αγωνιστικά τον πρωθυπουργό, την ώρα που μιλούσε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διαφορετικά σημεία (άγαλμα Βενιζέλου, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καμάρα, Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία) και στη συνέχεια άρχισαν να κινούνται προς το συνεδριακό κέντρο, γύρω από το οποίο έχουν σχηματιστεί, όπως κάθε χρόνο, οδοφράγματα από κλούβες της Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί κυρίως σε κάθετους δρόμους, ενώ η αστυνομική επιχείρηση συντονιζόταν από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Νωρίτερα, η Τροχαία πραγματοποίησε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με αποκλεισμούς δρόμων στο ιστορικό κέντρο της πόλης και γύρω απ΄αυτό, ενώ για την επίβλεψη των αστυνομικών μέτρων έχουν οριστεί δύο εισαγγελείς από την τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών. Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία ΧΑΝΘ συμμετείχε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ στη συγκέντρωση σωματείων μίλησαν οι πρόεδροι της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ Γιάννης Παϊδάς και Μιχάλης Γιαννάκος.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, τα μέλη του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν πορεία μέσω της οδού Αγγελάκη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κρατώντας πανό με σύνθημα υπέρ του κλεισίματος του Κολαστηρίου της Μόριας, τα μέλη του ΠΑΜΕ κινήθηκαν επί της οδού Εγνατία. Τελικός τους προορισμός ήταν το Άγαλμα του Βενιζέλου.

Το ΠΑΜΕ ακολούθησαν και μέλη αριστερών οργανώσεων τα οποία πραγματοποίησαν νωρίτερα ξεχωριστή πορεία με αφετηρία το Άγαλμα του Βενιζέλου και έφτασαν έξω από τους χώρους της νότιας πύλης της ΔΕΘ.

Στην Καμάρα

Νωρίτερα, όλοι οι υπόλοιποι διαδηλωτές, αφού πέρασαν μπροστά από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, κατέληξαν στην Καμάρα και στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλο, αντίστοιχα, όπου διαλύθηκαν. Τα συλλαλητήρια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου, με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, ΕΔΟΘ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΚΕΕΡΦΑ, ΟΚΔΕ και φοιτητών). Στην Καμάρα έγινε συγκέντρωση από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μικρή εστία φωτιάς ξέσπασε στην περιοχή της Καμάρας. Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία από την Καμάρα προς το κέντρο της πόλης και κατέληξαν και πάλι στην πλατεία Καμάρας, έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια, χωρίς ωστόσο να προκληθούν επεισόδια. Η φωτιά σβήστηκε άμεσα, ενώ οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν από το σημείο.

«Σόου» Κασιδιάρη

Στο Λευκό Πύργο συγκεντρώθηκαν ομάδες και σύλλογοι που εναντιώνονται στα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ άλλη μια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Εκεί, οι υποστηρικτές του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, με ελληνικές σημαίες στα χέρια και συνθήματα κατά των μεταναστών και του πρωθυπουργού, ξεκίνησαν πορεία προς τους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης, ενώ ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τον Ηλία Κασιδιάρη στην κεφαλή και τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή» οι συμμετέχοντες θέλησαν να προσεγγίσουν το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Οι συγκεντρωθέντες έφτασαν κοντά στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών όπου και συνάντησαν τον φραγμό των ΜΑΤ. Τελικά, αφού φώναξαν συνθήματα και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, επέστρεψαν στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου για να συνεχίσουν την εκδήλωσή τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις