Καταλήψεις είναι σε εξέλιξη σε τρία σχολεία στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στο 2ο γενικό λύκειο της Πάτρας, στο 12ο γενικό λύκειο της Πάτρας, καθώς και στο γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, της Αχαΐας. Οι μαθητές που πραγματοποιούν κατάληψη στα δύο λύκεια της Πάτρας ζητούν την κατάτμηση των τμημάτων που αριθμούν 25 μαθητές το κάθε ένα, όπως επίσης και το να μην φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Όσον αφορά στο γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις στην κοινότητα Φαρρές, οι μαθητές ζητούν την κατάτμηση του τμήματος που αριθμεί 27 μαθητές.

Κατάληψη και στα Χανιά

Σε κατάληψη βρίσκεται από σήμερα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, το πρωί το σχολικό συγκρότημα Βουκολιών του δήμου Πλατανιά Χανίων, στο οποίο στεγάζονται το Γενικό Λύκειο και το Γυμνάσιο της περιοχής. Στην κατάληψη συμμετέχουν μαθητές του σχολείου εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την χρήση μάσκας στα σχολεία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι μαθητές δεν επέτρεψαν στους εκπαιδευτικούς να εισέλθουν στο σχολείο και κρέμασαν πανό με συνθήματα κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πρωτοβουλία για κατάληψη φέρεται να ανήκει σε κάποιους γονείς, οι οποίοι φέρονται να μπλόκαραν την είσοδο του σχολείου, μαζί με μέρος των μαθητών. Ως αποτέλεσμα, το μάθημα δεν ξεκίνησε, ενώ ο διευθυντής του σχολείου έχει απευθυνθεί στην Αστυνομία. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έχουν υψώσει και πανό.

Βίντεο και φωτό από τις καταλήψεις στη Πάτρα (thebest.gr)

5ο Λύκειο Πάτρας

2ο Λύκειο Πάτρας

«Φτιάξτε τμήματα για μαθητές χωρίς μάσκες»

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας με τους νεκρούς, τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται καθημερινά, μεγάλη ανησυχία προξενεί το φαινόμενο των αρνητών των μέτρων προστασίας. Οι αντιδράσεις φαίνεται να λαμβάνουν πρωτοφανείς διαστάσεις, καθώς γονείς σε πολλές περιοχές της χώρας απειλούν με αγωγές και μηνύσεις τους εκπαιδευτικούς. Στέλνουν, μάλιστα, μέχρι και υπεύθυνες δηλώσεις, στις οποίες ξεκαθαρίζουν ότι το παιδί τους δεν θα βάλει μάσκα, ενώ ζητούν και το απίστευτο: Τη δημιουργία ειδικών τάξεων… «αντιφρονούντων» μαθητών που δεν θα φορούν μάσκα.

Το MEGA παρουσίασε επιστολές που κοινοποιήθηκαν τόσο σε σχολεία του Ηρακλείου όσο και στο γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αποστολείς γονείς που διαμαρτύρονται. Συγκεκριμένα μία μητέρα ζητά το παιδί της να μη φορέσει μάσκα διαφορετικά απειλεί ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη: «Δεν επιθυμούμε ως γονείς να αναζητήσουμε ποινικές ή αστικές ευθύνες από εκπαιδευτικούς, αλλά αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το πράξουμε με κάθε νόμιμο τρόπο», αναφέρει. (διαβάστε εδώ)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις