Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ένα 7χρονο κορίτσι στο νοσοκομείο «Παίδων» Αγλαΐα Κυριακού μετά από τροχαίο που είχε με την οικογένειά της στη Νάξο. Το παιδί επέβαινε με την οικογένειά της στο αυτοκίνητο, όταν ο πατέρας της έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Κατά τη σφοδρή σύγκρουση του οχήματος σε τοίχο τη ζωή της έχασε η μητέρα της 7χρονης, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά τα μεγαλύτερα αδέλφια της, όπως και ο πατέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes, το αγόρι καθόταν στη μπροστινή θέση με τον οδηγό (φορούσαν και οι δύο ζώνη) και στο πίσω κάθισμα επέβαιναν η μητέρα με τα δυο κοριτσάκια (που δεν φορούσαν ζώνη). Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς. Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής ώστε να απεγκλωβιστούν οι  επιβαίνοντες.

(naxostimes.gr)

Ειδικότερα, δύο πυροσβεστικά οχήματα και πέντε άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου έσπευσαν στο σημείο και με ειδικά μηχανήματα έκοψαν τις πόρτες και έγινε ο απεγκλωβισμός, ώστε οι τραυματίες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του νησιού. Η μητέρα είχε χάσει τις αισθήσεις της και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Πρόκειται για οικογένεια Αλβανών που ζει μόνιμα στη Νάξο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του θανατηφόρου τροχαίου, ο κεντρικός επαρχιακός δρόμος Χώρας Νάξου – Χαλκείου, παρέμεινε κλειστός για την ώρα που διήρκησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των τραυματιών στο νοσοκομείο Νάξου.

Η 7χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες βρέθηκε και θετική στο τεστ Covid-19 που έκανε κατά την εισαγωγή της στη ΜΕΘ. Σημειώνεται πως πλέον σε όλα τα νοσοκομεία γίνονται τεστ για τον Covid-19 στους ασθενείς πριν την εισαγωγή τους στις ΜΕΘ, ενώ στην περίπτωση της 7χρονης θα γίνει και δεύτερο τεστ.