Στη σύλληψη του Ιερέα που σε βίντεο φαίνεται να κάνει ένα διαφορετικό κήρυγμα από τα συνηθισμένα κατά τη διάρκεια αγιασμού στο 5o νηπιαγωγείο του Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο, προχώρησε η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti. Όπως αναφέρει το τοπικό site, ο 47χρονος ιερέας συνελήφθη με την κατηγορία της διέγερσης κατά νόμων.

Ο ιερέας, κατά τη διάρκεια του αγιασμού, αποφάσισε ξαφνικά να προχωρήσει σε ένα πρωτοφανές κήρυγμα κατά της μάσκας στα σχολεία και στους μαθητές. Τα όσα έλεγε προκάλεσαν την αντίδραση των γονέων που βρίσκονταν στον χώρο, με αποτέλεσμα εκείνος να χαρακτηρίζει αντισυνταγματική τη χρήση της μάσκας και να ζητάει να περάσει μία βόλτα από το σπίτι τους για να τους δείξει με στοιχεία ότι αυτά που λέει είναι σωστά.

Μάλιστα, όταν κάποιοι γονείς έδειξαν την αντίθεσή τους με όσα έλεγε και άρχισαν να του ζητούν να ολοκληρώσει, ώστε να πάνε και στις δουλειές τους, εκείνος ξεκίνησε νέα λεκτική επίθεση: «Εντάξει, Συριζαίοι, εντάξει. Είδαμε την υποκρισία σας. Κάνατε συλλαλητήρια για τον Φύσσα, για τον Γρηγορόπουλο, για τον ομοφυλόφιλο και όχι για τα παιδιά σας και την χρήση μάσκας».

Συνελήφθη στα Χανιά μητέρα για υποκίνηση κατάληψης σχολείου για τις μάσκες

Μια γυναίκα συνελήφθη από την αστυνομία ως υποκινήτρια της κατάληψης που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης μαθητές, στις Βουκολιές, διαμαρτυρόμενοι για τις μάσκες στα σχολεία. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση που κατατέθηκε από την διευθύντρια του Λυκείου και τον διευθυντή του Γυμνασίου και το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Χανίων. Σε βάρος της μητέρας είχε ασκηθεί μήνυση για αποτροπή χρήσης μάσκας, έκθεση σε κίνδυνο σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, εξύβριση και χρήση βίας προς τους διευθυντές των σχολείων.

Υπενθυμίζεται πως η κατάληψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί όταν μαθητές έκλεισαν την κεντρική είσοδο του σχολείου και δεν επέτρεψαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να εισέλθουν, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση μάσκας. Όπως έγινε γνωστό από τον διευθυντή του σχολείου η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Πλατανιά, ο οποίος και έστειλε τεχνικό για να κόψει την κλειδαριά, που είχαν τοποθετήσει οι καταληψίες στην πόρτα του σχολείου. Αρχικά οι μαθητές εμφανίζονταν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη, ωστόσο μετά από συζήτηση υποχώρησαν και άνοιξαν οι ίδιοι τις πόρτες. Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε ότι έκανε μήνυση στη μητέρα που πρωτοστάτησε στο κλείδωμα του σχολείου, η οποία τον απώθησε για να μην ανοίξει το σχολείο και να μην σπάσει το λουκέτο.