Νεότερη ενημέρωση σε σχέση με τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό παρείχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προειδοποιώντας για την κρισιμότητα των επόμενων ωρών.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε πως συνεχίζεται η «μάχη» στα νησιά του Ιονίου, τα οποία επλήγησαν σοβαρά από τον κυκλώνα – ιδίως η Ιθάκη: «Έχουμε έντονα φαινόμενα, με ανέμους με ισχυρότατους βροχοπτώσεις».

«Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, αναφορικά με τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό, προειδοποιώντας πως ο κυκλώνας θα παραμείνει με την ίδια ισχύ στα δυτικά και «το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο». Μετά -όπως είπε- θα αρχίσει εξασθενημένος να κινείται νότια, συνεχίζοντας να επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ένα υπόλειμμα του κυκλώνα κινείται βορειοανατολικά και συναντά ένα μελτέμι δημιουργώντας έντονες τοπικές καταιγίδες στην Κεντρική Ελλάδα. Προειδοποίησε ότι ενδέχεται νομοί όπως η Καρδίτσα, η Μαγνησία, η Βοιωτία, πιθανότατα η Φωκίδα, η Φθιώτιδα και η βόρεια Εύβοια από το απόγευμα να δεχθούν μεγάλο όγκο νερού.  Μάλιστα είπε ότι το καινούργιο μέτωπο θα κινηθεί νότια και ανατολικά και ενδέχεται το Σάββατο να επηρεάσει την Κόρινθο και την Αττική. σημείωσε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση οι προβλέψεις είναι 9ώρου και δεν μπορούμε να πάμε σε ξεκάθαρες προβλέψεις αλλά παρακολουθούμε το φαινόμενο ανά εξάωρο.

Τόνισε ότι η Αττική δεν θα επηρεαστεί σε επίπεδο κυκλώνα αλλά από το καινούργιο μέτωπο που θα έχει δημιουργηθεί ενώ υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα.

Για τα έως τώρα προβλήματα, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι αν και υπάρχουν προβλήματα και ζημιές, δεν υπάρχει κάτι μη αντιμετωπίσιμο ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχουν κινδυνέψει ανθρώπινες ζωές.  Και ο αρμόδιος υφυπουργός κατέληξε: Όλος ο κρατικός μηχανισμός και κυρίως αυτός της Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε επιφυλακή και ό,τι προκύπτει βήμα βήμα προσπαθούμε να το αντιμετωπίζουμε

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις