Ισχυροί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις κατά διαστήματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει κυρίως τις παράκτιες περιοχές της Ηλείας. Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει ο «Ιανός» στην περιοχή της Κουρούτας. Η παραλία από τα τεράστια κύματα έχει εξαφανιστεί ενώ εξοπλισμός και ομπρέλες από τα παραλιακά καταστήματα έχουν παρασυρθεί, με την εικόνα να μην θυμίζει τίποτα από το καλοκαιρινό σκηνικό που υπήρχε μέχρι πριν δύο ημέρες.

Παράλληλα, άνεμοι που ξεπερνούν τα 8 μποφόρ σαρώνουν την περιοχή της Σπιάντζας στο παραλιακό μέτωπο του Πύργου. Η θάλασσα έχει φουσκώσει και σε αρκετά σημεία βγαίνει ψηλά πάνω στην παραλία και στα σπίτια. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου περιπολεί στην περιοχή για να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα. Ωστόσο, παρά τους θυελλώδεις ανέμους, δεν έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές. Σε κάποιες περιπτώσεις μόνο, οι άνεμοι παρέσυραν δέντρα με μικρό μέγεθος.

Κουρούτα Ηλείας

Κουρούτα Ηλείας

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχε καταγραφεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην Ηλεία, παρά μόνο κάποιες πτώσεις δένδρων και κλαδιών στα Λεχαινά, στην κοινότητα, Αρκούδι και σε άλλες περιοχές». Μάλιστα όπως πρόσθεσε, «η πρώτη του δέντρου στο Αρκούδι, προκάλεσε υλικές ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός». Επίσης, ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι σημειώθηκαν μικρές σε χρονική διάρκεια διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Αμαλιάδας και στην κοινότητα Κουρτέσι. Τόνισε ότι όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

Παραλιακό μέτωπο Πύργου

Πύργος: Περιορισμένες ζημιές προκαλεί για την ώρα ο «Ιανός»

Πτώσεις δέντρων στο Επαρχείο, στην οδό Γερμανού κι άλλα σημεία έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι από την κακοκαιρία «Ιανός». Κατά περίπτωση, έχουν επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και ο Δήμος Πύργου για την κοπή και απομάκρυνση των δέντρων. Μέχρι στιγμής, ευτυχώς, δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα.

Πτώση δέντρου στην πόλη του Πύργου

Σοβαρά προβλήματα στην Κυλλήνη

H ευρύτερη περιοχή της Κυλλήνης δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα από το βράδυ της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου. Οι σφοδροί άνεμοι έχουν παρασύρει τα πάντα. Πεσμένα δέντρα, παρασυρμένα αντικείμενα στους δρόμους, ζημιές μικρές και μεγαλύτερες, εντοπίζονται σε ολόκληρη την Κυλλήνη.

Δείτε live την πορεία του «Ιανού»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις