Σαρωτικό είναι το πέρασμα του «Ιανού» από τα νησιά του Ιονίου. «Το επόμενο 9ωρο θα είναι πολύ κρίσιμο», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. «Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο κυκλώνας θα παραμείνει με την ίδια ισχύ στα δυτικά. Μετά – όπως είπε – θα αρχίσει εξασθενημένος να κινείται νότια, συνεχίζοντας να επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι ένα υπόλειμμα του κυκλώνα κινείται βορειοανατολικά και συναντά ένα μελτέμι δημιουργώντας έντονες τοπικές καταιγίδες στην Κεντρική Ελλάδα. Προειδοποίησε ότι ενδέχεται νομοί όπως η Καρδίτσα, η Μαγνησία, η Βοιωτία, πιθανότατα η Φωκίδα, η Φθιώτιδα και η βόρεια Εύβοια από σήμερα, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, το απόγευμα να δεχθούν μεγάλο όγκο νερού.  Μάλιστα είπε ότι το καινούργιο μέτωπο θα κινηθεί νότια και ανατολικά και ενδέχεται το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου να επηρεάσει την Κόρινθο και την Αττική. Σημείωσε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση οι προβλέψεις είναι 9ώρου και δεν μπορούμε να πάμε σε ξεκάθαρες προβλέψεις αλλά παρακολουθούμε το φαινόμενο ανά εξάωρο.

Δείτε το πέρασμα του «Ιανού» σε κλικς

Ζάκυνθος

Κεφαλλονιά

Ιθάκη

Αμαλιάδα

Κουρούτα Ηλείας

«Εξαφανίστηκαν» τα Ιόνια νησιά – Εντυπωσιακή φωτογραφία από δορυφόρο

Μια φωτογραφία από το δορυφορικό σύστημα Κοπέρνικος που αποτυπώνει το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα από τη δυτική Ελλάδα κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του πρακτορείου Reuters.

Η φωτογραφία δείχνει τον «Ιανό» να έχει στην κυριολεξία σκεπάσει όλα τα νησιά του Ιονίου και μέρος των ακτών της δυτικής Ελλάδας.