Το πέρασμα του Ιανού άφησε πίσω του μία αγνώριστη Άσσο, εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, ενώ οι κάτοικοι του νησιού αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα ηλεκτροδότησης. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο και τις λιμενικές αρχές, μέσα σε δύο ημέρες, βυθίστηκαν 43 σκάφη, διάφορων τύπων. Επίσης, σε εννιά σκάφη προκλήθηκαν ζημιές και άλλα εννιά προσάραξαν.

Στο λιμάνι του Αργοστολίου βυθίστηκε ένα σκάφος, σε δύο προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ φορτηγίδα προσάραξε σε γέφυρα. Στη μαρίνα του Αργοστολίου, βυθίστηκαν δύο σκάφη, ενώ πέντε υπέστησαν υλικές ζημιές. Στο λιμανάκι Μαϊστράτου του Αργοστολίου βυθίστηκαν έξι σκάφη, εκ των οποίων τέσσερα ανελκύστηκαν από τους ιδιοκτήτες, στο λιμάνι Αγίας Πελαγίας βυθίστηκαν δύο σκάφη, στο λιμάνι Αγίας Κυριακής βυθίστηκαν πέντε σκάφη, στο τουριστικό λιμάνι Λεγατάτων Ληξουρίου τρία, στην περιοχή Αθέρας Παλικής τέσσερα, ενώ προσάραξε ένα, στο Φισκάρδο βυθίστηκαν τέσσερα σκάφη, τα οποία ανελκύστηκαν από τους ιδιοκτήτες, στον όρμο Φωκί βυθίστηκαν δύο σκάφη, στο λιμάνι της Άσσου βυθίστηκαν πέντε σκάφη και προσάραξαν τέσσερα, στο λιμάνι της Σάμης βυθίστηκαν τρία και στην περιοχή Καραβόμυλος βυθίστηκε ένα σκάφος και προσάραξε άλλο ένα. Επίσης, στο τουριστικό λιμάνι της Αγίας Ευφημίας βυθίστηκαν πέντε σκάφη και προσάραξαν τρία, ενώ ένα σκάφος υπέστη υλικές ζημιές.

Αγνώριστη η Άσσος

Η εικόνα της Άσσου σήμερα ήταν αγνώριστη, με την τουριστική περιοχή να έχει θαφτεί σε πέτρες. Οι εικόνες είναι ενδεικτικές. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ υπάρχουν σε πολλές περιοχές του νησιού σοβαρά προβλήματα με το νερό και την ηλεκτροδότηση.

ΑΣΣΟΣ. Εικονες ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ μετά το πέρασμα του κυκλώνα ΙΑΝΟΣ

Gepostet von Kefalonia Press amSamstag, 19. September 2020

Εικόνα από το Φισκάρδο

“Θέλουμε χρήματα για να γίνουν έργα”

Ο δήμαρχος Σάμης, Γεράσιμος Μονιάς, ανέφερε σε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα: “Κατέβηκαν τα βουνά. Όλα τα σπίτια στην Αγία Ευφημία και στην Άσσο έχουν πλημμυρίσει. Οι άνθρωποι έμειναν με τα ρούχα που φορούσαν, δεν έχουν τίποτα. Το οδικό μας δίκτυο είναι κατεστραμμένο. Σε όλα τα σημεία υπάρχουν καθιζήσεις στον δρόμο του επαρχιακού δικτύου. Το αγροτικό δίκτυο είναι όλο κατεστραμμένο. Το δίκτυο ύδρευσης στην Αγία Ευφημία έχει πρόβλημα, προσπαθούμε να το αποκαταστήσουμε, για να δώσουμε νερό στον οικισμό”.  Και πρόσθεσε: “Προσπαθούμε όσο το δυνατόν συντομότερο να μπουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους. Ο χειμώνας είναι μπροστά μας, τα βουνά, ειδικά στην Αγία Ευφημία, έχουν γίνει γυαλί. Μία ψιχάλα να ρίχνει, το νερό θα έρχεται κάτω. Θέλει μεγάλα έργα, παρεμβάσεις ουσιαστικές. Χρειάζονται χρήματα για να γίνουν έργα” τόνισε.

Με φωτογραφίες από kefaloniapress

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις