Η Κεφαλονιά χτυπήθηκε πολύ έντονα από την κακοκαιρία Ιανός που έπληξε δεκάδες περιοχές σε όλη τη χώρα. Η παραλία της Άσσου πνίγηκε από τόνους λάσπης και μπάζα τα οποία τα οποία μεταφέρθηκαν σε ένα ορμητικό χείμαρρο από ρέμα της περιοχής. Τα γραφικά σοκάκια έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή.

Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που κινδύνευσαν από την ορμή του χειμάρρου. Εκείνοι που σώθηκαν την τελευταία στιγμή από τα ορμητικά νερά, προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις περιουσίες τους. Οι τελευταίοι τουρίστες, αφού έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη, μάζεψαν άρον άρον τα πράγματά τους και αναχώρησαν από το νησί. Αυτοκίνητα χωμένα μέσα στη λάσπη και τις πέτρες, χαλάσματα παντού, πεσμένα δέντρα, γκρεμισμένα καταστήματα, άνθρωποι να παλεύουν να σώσουν ότι μπορούν το οποίο είναι σχεδόν αδύνατον καθώς τα πάντα είναι θαμμένα κάτω από τις πέτρες!

Χαρδαλιάς από Κεφαλονιά – “Είναι ώρα για σκληρή δουλειά” 

Ο υφυπουργός μετέβη στην Κεφαλονιά για να ελέγξει της ζημιές από την σφοδρή κακοκαιρία ενώ αναμένεται να επισκεφθεί την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, έλεγξε ο ίδιος με το ελικόπτερο τις ζημιές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» και στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τους φορείς του νησιού. «Είναι ώρα για πολύ σκληρή δουλειά και για λίγα λόγια, ασχοληθήκαμε με λεπτομέρειες για ζητήματα που αφορούν την άμεση αποκατάσταση και την επιστροφή στην κανονικότητα για το νησί της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης» δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν στην σύσκεψη όπου τόνισε ότι «λεπτομέρειες που αφορούν τα δίκτυα ηλεκτρισμού, στα δίκτυα της ύδρευσης, τα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των οδικών δικτύων ήταν στην βασική ατζέντα της συζήτησης μας».

Ακόμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε ότι «έχουμε κάνει μια σημαντική πρόοδο και έχουμε δημιουργήσει όλα εκείνα τα δεδομένα ώστε η Κεφαλονιά να επιστρέψει στην κανονικότητα της».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις