Την ώρα που ο Νίκος Χαρδαλιάς, επιχειρούσε να πείσει μέσω facebook ότι δεν φίλησε το χέρι ιερέα στην Καρδίτσα, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, και χωρίς να φορά μάσκα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ο ίδιος ο ιερέας, ο πατέρας Κωνσταντίνος τον συγχαίρει για την κίνησή του αυτή.

Ειδικότερα, ο ιερέας, μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, είπε ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς του φίλησε το χέρι. «Μου ασπάστηκε το χέρι και μπράβο του», είπε χαρακτηριστικά. Σε διευκρινιστική ερώτηση αναφορικά με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Χαρδαλιάς, ο ιερέας είπε ότι δεν έχει σημασία εάν έκανε υπόκλιση ή αν του ασπάστηκε το χέρι.

Η απάντηση Χαρδαλιά μετά τις αντιδράσεις

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με ανάρτησή του στο Facebook, απαντά στη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε μετά την κίνησή του να φιλήσει το χέρι ενός παπά στην Καρδίτσα, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, αγνοώντας κάθε μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό. Ο ίδιος αρνείται πως φίλησε το χέρι του ιερέα, ενώ μάλιστα όπως λέει ο ίδιος «τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ιστορίες, όπως της σημερινής με τη διάσωση των ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί στην Οξυά Καρδίτσας, «μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω». «Αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμό (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που έσπευσε να μας συγχαρεί αμέσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει την μάσκα μου για να πιώ νερό» συμπληρώνει.

Διαβάστε: Χαρδαλιάς: Χωρίς μάσκα φιλάει χέρι παπά και γίνεται viral [vid]

«Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα:
Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφάλεια όλων των πολιτών» καταλήγει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Χαρδαλιά

«Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημία, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στην σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακόμα συμπολιτών μας.

Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμό (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που έσπευσε να μας συγχαρεί αμέσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει την μάσκα μου για να πιώ νερό (τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα).

Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα: Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφάλεια όλων των πολιτών. Από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι!»

Οι αιχμές κατά Κουμουτσάκου

Να σημειωθεί ότι η ενέργεια αυτή του κ. Χαρδαλιά, καταγράφεται λίγες ημέρες μετά τα όσα καταλόγισε στον Γιώργο Κουμουτσάκο – χωρίς να τον κατονομάζει – επειδή εκείνος αποφάσισε να κοινωνήσει εν μέσω της πανδημίας, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. «Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας» ήταν το «καρφί» Χαρδαλιά για τον κ. Κουμουτσάκο.

Είχε προσθέσει μάλιστα πως «όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα και να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν». Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία του Νέου Ψυχικού, λαμβάνοντας στο τέλος τη Θεία Κοινωνία.