Συνεχώς και μεγαλώνει η λίστα του υπουργείου Παιδείας για τις εκπαιδευτικές δομές που βάζουν προσωρινό «λουκέτο» λόγω κρούσματος κορονοϊού, με βάση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν καταρτισθεί. Η σημερινή λίστα μετρά πάνω από 75 δομές, καθώς σε αυτές περιλαμβάνονται και όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, όπου τα σχολεία μένουν κλειστά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Προς το παρόν, τα περισσότερα «λουκέτα» μπαίνουν σε τμήματα και στην πλειονότητά τους, οι κλειστές εκπαιδευτικές δομές βρίσκονται στην Αττική.

Δείτε αναλυτικά τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας:

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για μάσκες και αριθμό μαθητών ανά τάξη

Διαστάσεις παίρνει τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο των καταλήψεων στα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας. Κυριότερο αίτημα αφορά τη μείωση των αριθμών των μαθητών ανά τάξη. Οι μαθητές βάζουν λουκέτο στα σχολεία τους καθώς διαμαρτύρονται επίσης για την χρήση μάσκας.

Θεσσαλονίκη

Στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τo σχολείο τελεί υπό κατάληψη και μια ομάδα μαθητών αναχώρησε σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, το πρωί από το σχολείο για να μετάσχει στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ραντεβού στο συλλαλητήριο έδωσαν, όμως, εκτός από τους μαθητές και γονείς από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων από όλη την κεντρική Μακεδονία. Πάνω από 40 σχολεία στη Θεσσαλονίκη τελούν υπό κατάληψη.

Την ίδια ώρα, ομάδες φοιτητών μοιράζουν φυλλάδια έξω από σχολεία στα οποία καταδικάζουν την εισαγγελική παρέμβαση από την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για την ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών, όπως αναφέρουν. Οι μαθητές εμμένουν στο σύνθημα «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία – Δώστε λεφτά για την παιδεία». Παράλληλα, στη δέσμη των αιτημάτων τους είναι το όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και όχι κάμερες στα σχολεία.

Κρήτη

Συνεχίζονται και σήμερα οι καταλήψεις σε σχολεία της Κρήτης. Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το ekriti.gr στο νομό Ηρακλείου υπό κατάληψη τελούν:

Γενικά Λύκεια:

4ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου, Λύκειο Γουβών, Λύκειο Αρχανών και Λύκειο Αγίου Μύρωνα.

ΕΠΑΛ:

2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, και ΕΠΑΛ Μοιρών

Γυμνάσια:

4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο Τεφελίου, Γυμνάσιο Βαγιωνιάς, Γυμνάσιο Πόμπιας, Γυμνάσιο Αρχανών.

Στο νομό Χανίων υπό κατάληψη τελούν:

Γενικά Λύκεια:

4ο ΓΕΛ Χανίων, Λύκειο Αλικιανού, ΓΕΛ Κολυμβαρίου, Λύκειο Ακρωτηρίου

ΕΠΑΛ:

1ο ΕΠΑΛ Χανίων, 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, ΕΠΑΛ Βρυσσών

Γυμνάσια:

2ο Γυμνάσιο Κισσάμου, Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, Γυμνάσιο Πλατανιά

Στερεά Ελλάδα

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε σχολεία της Φθιώτιδας και της Στερεάς και σήμερα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το lamiareport, τελούν υπό κατάληψη το 6ο ΓΕΛ Λαμίας, το 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας, το Γυμνάσιο – Λύκειο Στυλίδας, το ΓΕΛ Κ. Τιθορέας και το Γυμνάσιο – Λύκειο Μαρτίνου.

Την ίδια ώρα μαθήματα δεν γίνονται λόγω κατάληψης και στο 1ο ΕΠΑΛ Οινόης – Σχηματαρίου, και το 1ο και 3ο ΓΕΛ Θηβών. Σε κατάληψη βρίσκεται και το ΕΠΑΛ Άμφισσας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις