Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown στην Αττική, εντούτοις έχουν ήδη συζητήσει για μέτρα που αφορούν στον περιορισμό μετακινήσεων και κοινωνικών επαφών.

Ο ίδιος ανέφερε πως στα τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο έχουν αποδώσει τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού που βρίσκονται ήδη σε ισχύ και σημείωσε πως «αν δεν αποδώσουν, θα πρέπει να δούμε περισσότερα μέτρα για να μην ξεφύγει η πανδημία». Έσπευσε να σημειώσει πως δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων το ενδεχόμενο lockdown, αλλά βρίσκονται ήδη στο τραπέζι μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Σημειώσε πως η Αττική συγκεντρώνει το 40% με 60% των καθημερινών κρουσμάτων και εξήγησε ότι είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλες τις μεγαλουπόλεις για σειρά λόγων, μεταξύ των οποίων ο μεγάλος αριθμός πληθυσμού και η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επεσήμανε πως τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού δεν εντοπίζονται σε αλλοδαπούς. Τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας. Μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδονται ακόμη 42 κλίνες ΜΕΘ και τον Οκτώβριο ακόμη 50 στο νοσοκομείο «Σωτηρία», που δημιουργήθηκαν με δωρεά της Βουλής.

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Δραματική είναι η αύξηση των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες κατέληξαν άλλοι έξι άνθρωποι σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας ανεβάζοντας τον απολογισμό σε 363 νεκρούς. Πρόκειται για δυο γυναίκες και τέσσερις άνδρες, που έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα 74 ετών άφησε την τελευταία της πνοή στον Ευαγγελισμό. Επίσης, ένας 67χρονος πέθανε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ στη Μυτιλήνη ένας 84χρονος πέθανε τις τελευταίες ώρες και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα, ένας 76χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο της Καβάλας και μια γυναίκα 86 ετών έχασε τη ζωής της στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Τέλος, το πρωί της Πέμπτης κατέληξε στο νοσοκομείο Λάρισας και ένας άνδρας 63 ετών, ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις