Ένας μαθητής τραυματίστηκε σοβαρά, όταν βρέθηκε από την στέγη του υπό κατάληψη σχολείου του, στο προαύλιο. Ο μαθητής βρέθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο κενό, ενώ οι αυτόπτες μάρτυρες σοκαρίστηκαν. Ο μαθητής, παρ’ ότι είχε τις αισθήσεις του, φαινόταν να έχει τραυματιστεί στα πόδια.

Οι καθηγητές του έσπευσαν στο σημείο και μετέφεραν τον μαθητή με αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου, και από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείου του Διδυμοτείχου, ενώ ενημερώθηκαν οι γονείς του. Οι πρώτες πληροφορίες από το Νοσοκομείο αναφέρουν ότι ο μαθητής πιθανόν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια του ΓΕΛ Σουφλίου, ο μαθητής πήδηξε από τον 1ο όροφο και αρχικά βρέθηκε στη στέγη κατασκευής που βρίσκεται στο προαύλιο και μετά στην αυλή, ενώ οι καθηγητές έφτασαν αμέσως στο σημείο και τον μετέφεραν στο Κ.Υ.Σουφλίου.

Δεκάδες σχολεία υπό κατάληψη

Δεκάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη, με αιτήματα που αφορούν καλύτερα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Σήμερα, 24/9, μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας με τα εξής αιτήματα:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στις καταλήψεις σχολείων, επισήμανε ότι «εξετάζονται μέτρα ώστε να μη γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις