Το μεσημέρι της Πέμπτης 24/9, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο βρέφος μόλις λίγων ημερών. Το μωρό βρέθηκε χάρη σ’ έναν φύλακα του χώρου που άκουσε το κλάμα του και το εντόπισε, ενώ ενημέρωσε αμέσως τις αρχές. Το βρέφος είναι περίπου 15 ημερών, και οι αρχές έχουν αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό των γονιών του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα κοριτσάκι 4-5 ημερών. Στο σημείο έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το μωρό μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Παίδων. Οι γιατροί ελέγχουν την κατάσταση της υγείας του, ενώ έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία που διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των γονιών του και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το εγκατέλειψαν.

Έχει συμβεί ξανά και στο πρόσφατο παρελθόν

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα έτος, συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Θεσσαλονίκης όταν ένα βρέφος βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία. Το μωρό εντοπίστηκε σε είσοδο πολυκατοικίας από περίοικους που περνούσαν από το σημείο.

Το νεογέννητο κοριτσάκι ήταν τυλιγμένο με μία πετσέτα και το είχαν τοποθετήσει μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ. Οι περαστικοί ειδοποίησαν αμέσως τις Αρχές. Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έβγαλαν το μωράκι από το καρότσι και το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία του.

Η 19χρονη μητέρα που το είχε εγκαταλείψει συνελήφθη και στην κατάθεση της περιέγραψε πώς πήρε την απόφαση να αφήσει την κόρη της σε είσοδο πολυκατοικίας.

«Όταν τη γέννησα, την κράτησα στα χέρια μου, ήταν απίστευτο συναίσθημα. Από την άλλη, σκεφτόμουν ότι δεν μπορούσα να τη μεγαλώσω. Σκεφτόμουν ότι πρέπει να τη δώσω. Έψαξα και βρήκα το τηλέφωνο από το “Κέντρο Βρεφών Μητέρα”. Προσπάθησα να επικοινωνήσω για να το αφήσω έστω και για λίγο εκεί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου, αλλά άκουγα συνέχεια ηχογραφημένα μηνύματα. Απελπίστηκα. Δεν είναι σωστό αυτό που έκανα, αλλά δεν έβρισκα άλλη λύση».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Το παιδί το άφησα στην είσοδο μίας πολυκατοικίας που φωτιζόταν πολύ καλά ώστε να το δουν γρήγορα. Το κούνησα λίγο, το σταύρωσα για να το προστατεύσει ο Θεός και με μεγάλη στεναχώρια έφυγα και πήγα σπίτι μου. Το πρωί είπα στη μητέρα μου ότι το έχω αφήσει σε ένα φίλο μου. Έχω μετανιώσει για την πράξη αυτή. Ό,τι έκανα το έκανα γιατί πίστεψα ότι έτσι το παιδί μου θα είναι καλύτερα, από ό,τι θα ήταν αν το κρατούσα εγώ. Το κουνούσα και το φιλούσα. Δεν ήθελα να το αφήσω. Ζητάω επιείκεια και χρόνο να σκεφτώ καθαρά τι θα κάνω με το παιδί μου».

Σημειώνεται ότι μέχρι τη σύλληψη της 19χρονης, ο πρώην σύντροφός της δεν γνώριζε ότι είχε γίνει πατέρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις