Απίστευτες εικόνες διαδραματίστηκαν στα Χανιά σε σχολείο που τελούσε υπό κατάληψη. Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου στα Χανιά πήρε έναν κόφτη για σίδερα και αποφάσισε να «σπάσει» μόνος του την κατάληψη του σχολείου, κόβοντας τις αλυσίδες στην πύλη.

Μάλιστα, ο διευθυντής στην προσπάθειά του αυτή προκάλεσε φθορές στα ποδήλατα των μαθητών. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο διευθυντής αφού, όπως καταγγέλλεται, απείλησε τους μαθητές, πήρε έναν σιδερένιο κόφτη και προσπάθησε να σπάσει τις αλυσίδες στην πύλη. Ο ίδιος επέδειξε ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά και οργή μπροστά στα μάτια των παιδιών.

Τα παιδιά προσπάθησαν να συγκρατήσουν την κλειδαριά με τα χέρια τους και τότε ο διευθυντής άρχισε να χτυπά με μανία τα χέρια τους. Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και ο Διευθυντής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πήγε με τον κόφτη και έκοψε το λουκέτο, και τα παιδιά τον έσπρωξαν, όπως είπε, για να τον απωθήσουν και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία στο σημείο.

Καταλήψεις σε 200 σχολεία

Φουντώνει το κύμα καταλήψεων σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς πριν καλά- καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, μαθητές γυμνασίων και λυκείων ζητούν μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Αντιδρούν στα πολυπληθή τμήματα, ζητώντας να υπάρχουν έως 15 μαθητές σε κάθε αίθουσα, και διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και σε προσωπικό καθαρισμού.

Σχεδόν 200 σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα, ενώ στο μέσο της δεύτερης εβδομάδας που ξεκίνησε η λειτουργία των σχολείων, 94  τάξεις και σχολεία έχουν βάλει «λουκέτο» εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού.


Οι περισσότερες καταλήψεις καταγράφονται σε γυμνάσια και λύκεια της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Αχαΐας και της Μαγνησίας. Στη λίστα διεκδικήσεων των μαθητών συμπεριλαμβάνονται αιτήματα όπως η μη αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale – προκειμένου να χρήματα αυτά να δοθούν για τις ελλείψεις στην Παιδεία – αλλά και η μη στράτευση στα 18.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις