Μεγάλη ένταση επικράτησε σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, το πρωί στο 5ο Γυμνάσιο Αλίμου, το οποίο εδώ και 4 ημέρες τελεί υπό κατάληψη. Όπως μετέδωσε το notia.gr, γονείς επιχείρησαν να αφαιρέσουν κάδους και αντικείμενα που είχαν στήσει οι μαθητές σαν οδοφράγματα και να μπουν στο σχολείο, προκειμένου να λήξει η κατάληψη. Αποτέλεσμα ήταν γονείς και μαθητές να έρθουν σε σύγκρουση και μάλιστα λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Οι ίδιοι οι μαθητές του Γυμνασίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ανέβασαν» στα κοινωνικά δίκτυα τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν, καταγγέλλοντας βία από την πλευρά των γονέων. Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα, στον «χορό» των καταλήψεων μπήκε σήμερα και το 2ο Γυμνάσιο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συναντηθούν εκπρόσωποι από τις σχολικές μονάδες που είναι υπό κατάληψη με τον δήμαρχο Αλίμου, ώστε να βρεθεί μια λύση και να ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία τους.

Σημάδια στα χέρια ανθρώπων που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια / Φωτογραφία: notia.gr

Διευθυντής κόβει την αλυσίδα στα Χανιά

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου στα Χανιά πήρε έναν κόφτη για σίδερα και αποφάσισε να «σπάσει» μόνος του την κατάληψη του σχολείου, κόβοντας τις αλυσίδες στην πύλη.

Μάλιστα, ο διευθυντής στην προσπάθειά του αυτή προκάλεσε φθορές στα ποδήλατα των μαθητών. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο διευθυντής αφού, όπως καταγγέλλεται, απείλησε τους μαθητές, πήρε έναν σιδερένιο κόφτη και προσπάθησε να σπάσει τις αλυσίδες στην πύλη.

Τα παιδιά προσπάθησαν να συγκρατήσουν την κλειδαριά και τότε ο διευθυντής άρχισε να χτυπά τα χέρια τους. Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και ο διευθυντής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πήγε με τον κόφτη και έκοψε το λουκέτο και τα παιδιά τον έσπρωξαν, όπως είπε, για να τον απωθήσουν. Ισχυρίστηκε, δε, ότι ο ίδιος κάλεσε την Αστυνομία στο σημείο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις