Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι εικόνες ντροπής και η συμπεριφορά μιας μερίδας πολιτών στα Καμένα Βούρλα οι οποίοι εμπόδισαν ακόμη και την διανομή φαγητού σε 39 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής.
Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την απαράδεκτη συμπεριφορά των κατοίκων και ζητά τον εντοπισμό των υποκινητών.

Κάτοικοι των Καμένων Βούρλων έκλεισαν χθες, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, την Εθνική Οδό διαμαρτυρόμενοι για τη μετεγκατάσταση 39 νεαρών προσφύγων στην πόλη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Lamia Report, έκλεισαν το ρεύμα προς Αθήνα, ενώ δημιουργήθηκε ένταση με διερχόμενους οδηγούς, όταν επιχείρησαν να αποκλείσουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Οι ουρές των αυτοκινήτων που σχηματίστηκαν ήταν μεγάλες.

Εικόνες ντροπής

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου, ορισμένοι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων στράφηκαν ενάντια στα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής, με ύβρεις και χειρονομίες. Μεταξύ άλλων, ακούστηκαν να λένε σε δυνάμεις της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο: «Μπείτε με το γκλοπ μέσα, να τους σαπακιάσετε». Κάποιοι ανήλικοι αντέδρασαν, καθώς ήθελαν να βγουν από το ξενοδοχείο, ενώ κάτοικοι καταγγέλλουν ότι προσπάθησαν να πετάξουν και πέτρες.

Το επεισόδιο φαίνεται να έλαβε τέλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε όταν οι ανήλικοι πρόσφυγες βγήκαν από το ξενοδοχείο με σκοπό να πάνε σε κοντινό σούπερ μάρκετ για να ψωνίσουν, καθώς η τροφοδοσία του φαγητού είχε εμποδιστεί από κατοίκους. Ωστόσο, οι νεαροί φαίνεται πως στο δρόμο συναντήθηκαν με κατοίκους, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν και τότε ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Μηταράκης: Έλλειψη ανθρωπισμού

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε εκπομπή του Open, παραδέχθηκε ότι το υπουργείο δεν ενημέρωσε εγκαίρως για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, λόγω του μικρού αριθμού των παιδιών. «Αν θέλετε αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ για αυτό» είπε ο κ. Μηταράκης.

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους κατοίκους για τη στάση που τήρησαν, κατηγορώντας τους για «έλλειψη ανθρωπισμού. «Εμπόδισαν το φορτηγό με το φαγητό να πλησιάσει να ταΐσει τα παιδιά, εμπόδισαν το φορτηγό που φέρνει κουβέρτες και κάποια επιπλέον είδη οικοσκευής. Έκλεισαν την Εθνική Οδό για 39 παιδιά που θα μείνουν για λίγες εβδομάδες», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Μηταράκης.

Σημερινές εικόνες από το κλείσιμο της Εθνικής Οδού

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις