Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου περίπτερα και μίνι μάρκετ έβαλαν λουκέτο έως στις 5 ξημερώματα εφαρμόζοντας τα νέα περιοριστικά μέτρα ωστόσο οι πολίτες πήγαν…πλατεία καθώς σε πολλές κόκκινες περιοχές της Αττικής υπήρξε για ένα ακόμα βράδυ συνωστισμός.

Στην πλατεία Βαρνάβα πολλοί έσπευσαν στα παγκάκια και απόλαυσαν το Φθινοπωρινό βράδυ. Παρέες λίγων ατόμων, κάποιες φορές λίγων περισσότερων και κάποιες άλλες χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις.

Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι λίγο μετά τα μεσάνυχτα

Κλειστό το περίπτερο, πλατεία ο κόσμος στο Παγκράτι

Το ερώτημα γραμμένο στα κατεβασμένα ρολά

Στο Μοναστηράκι η εικόνα σχεδόν η ίδια. Κάτοικοι της πρωτεύουσας αλλά και τουρίστες πέρασαν αρκετές ώρες στην πλατεία με φόντο την Ακρόπολη.

Στο παγκάκι στο Μοναστηράκι με θέα την Ακρόπολη

Αρκετός κόσμος στο Μοναστηράκι μετά τα μεσάνυχτα

Επιχείρηση πλατεία

Περισσότερα από 50 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ έκαναν συνεχείς περιπολίες στις πλατείες της Αθήνας και με ηχογραφημένο μήνυμα από περιπολικά καλούσαν τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.  Η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει τεθεί σε ισχύ πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες σε πλατείες της Αττικής, ειδικά σε εκείνες που συγκέντρωναν παραδοσιακά τον περισσότερο κόσμο, καθώς και σε πάρκα και διάφορους άλλους ανοιχτούς χώρους, ενώ επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση που ξαφνικά υπάρξει συνωστισμός. Κάτι που συνέβη το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 22 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι.

Τα νέα μέτρα

Για την αποφυγή του συνωστισμού η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από το βράδυ του Σαββάτου και έως τις 4 Οκτωβρίου ανεστάλη η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών, όπως τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Αττική. Στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στη Χαλκιδική, στα Χανιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο και στη Μύκονο ισχύουν τα ίδια περιοριστικά μέτρα.

Οι 11 περιοχές που θα ισχύσει η καθολική χρήση μάσκας

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας από σήμερα μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2020 για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Η απόφαση εφαρμόζεται εντός των ορίων: α) των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς και Τρικάλων και β) του Δήμου Μυκόνου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις