Η κατάσταση στο ΕΠΑΛ Χαλκίδας φαίνεται να βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί, καθώς σημειώνεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες περιστατικό έκρυθμης κατάστασης. Αυτή τη φορά, εξωσχολικοί, σύμφωνα με τους ανήλικους μαθητές, έβαλαν φωτιά στο χώρο του σχολείου, διαλύοντας την αίθουσα.

Συγκεκριμένα, λίγα μετά τις 15:00 το μεσημέρι, την Κυριακή 27/9, οι εξωσχολικοί εισήλθαν στο υπό κατάληψη σχολείο και έβαλαν φωτιά σε αίθουσα, η οποία και διαλύθηκε. Δυνάμεις της πυροσβεστικής, αλλά και της αστυνομίας, έσπευσαν άμεσα στο σημείο, ενώ ο διευθυντής ειδοποιήθηκε με τη σειρά του να μεταβεί στο σχολείο. Η φωτιά έσβησε άμεσα, χωρίς να προκαλέσει περαιτέρω ζημιές, ενώ ελέγχθηκαν και όλοι οι υπόλοιποι χώροι.

Οι μαθητές, ωστόσο, δεν…το βάζουν κάτω, και επαναλαμβάνουν τα αιτήματά τους:

  • Παλιές κτηριακές εγκαταστάσεις, θέρμανση (παλιά καλοριφέρ)
  • Ανύπαρκτη καθαριότητα (Τουαλέτες & Τάξεις)
  • Αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της μάσκας
  • Σπασμένα Παράθυρα (Σε κάποια σημεία έχουν τοποθετηθεί τούβλα αντί για νέα τζάμια).

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Πέμπτης, σημειώθηκαν επεισόδια στο χώρο του ΕΠΑΛ, όταν ξέσπασε καβγάς μεταξύ των μαθητών, με αποτέλεσμα να πετάνε μεταξύ τους αντικείμενα και καρέκλες. Ομάδα της ΟΠΚΕ και τη αστυνομίας έσπευσαν άμεσα στο σχολικό συγκρότημα ώστε να εξομαλύνουν την κατάσταση, ενώ ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Πηγή φωτογραφιών: eviathema.gr

Σχολεία υπό κατάληψη

Πάνω από 200 σχολικά συγκροτήματα βρίσκονται υπό κατάληψη, με το μεγαλύτερο ποσοστό τους να βρίσκεται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κρήτη, ενώ αυξάνονται και σε άλλες περιοχές. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχολίασε σχετικά: «Δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν νοείται να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Με τη σειρά της η ΟΛΜΕ, σε σχέση με τις αναφορές που θέλουν τις καταλήψεις πολιτικά υποκινούμενες, αναφέρει: “Η συζήτηση περί υποκίνησης των μαθητών είναι αναχρονιστική, παραπέμπει σε άλλες εποχές, προσβάλλει τους ίδιους τους μαθητές”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις