Τριανταδύο κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν στην Αρεόπολη, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτησή τους. Σημειώνεται πως πρόκειται για εργάτες γης, που ήδη βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Αρεόπολης, Ανάργυρος Μαριόλης, ανέφερε πως όλοι οι εργάτες που βρέθηκαν θετικοί, είναι άνθρωποι χωρίς στοιχεία (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κτλ) και αυτό έχει κάνει εξαιρετικά δύσκολη την διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε όλους τους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή. «Πρόκειται για μια δύσκολη και ευάλωτη περιοχή όπου έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό μια εκτεταμένη ιχνηλασία και η περιοχή έχει μπει από χθες σε διαδικασία ανίχνευσης του ιού. Αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε όλους όσοι βρίσκονται εκεί, ενώ ήδη είναι σε απομόνωση τα σπίτια των ανθρώπων που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό» ανέφερε ο ίδιος.

«Έχει γίνει προσπάθεια ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος ειδικός για τη φύλαξη των θετικών κρουσμάτων. Για να εξακριβωθεί το πότε ξεκίνησε η διασπορά του ιού και από πού, θα γίνει αιμοληψία από αυτούς που παρουσίασαν συμπτώματα. Πρέπει να πω πως μιλάμε για εργάτες χωρίς ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ που δουλεύουν σε χωράφια. Δεν έχουμε στοιχεία τους και είναι μία πρωτόγνωρη η διαδικασία ιχνηλάτησης για εμάς. Δεν είναι εύκολο με αυτές τις συνθήκες να γίνει η ιχνηλάτηση», πρόσθεσε.

Τονίζεται πως την Κυριακή, ο δήμαρχος της περιοχής, Δήμος Βέρδος, έλεγε πως πρόκειται για ομάδες προσφύγων που μένουν κατά δεκάδες σε διαμερίσματα και φοβούνται για μεγάλη διασπορά αν δε βρεθούν γρήγορα οι επαφές τους. «Το άσχημο είναι ότι σε ένα σπίτι μένουν πολλά άτομα μαζί. 20-25 άτομα, σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών. Θέλει ψυχραιμία και όχι πανικό. Να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Ζήτησα να μεταφερθούν σε δομή ή σε ξενοδοχείο τα άτομα που είναι θετικά ώστε να απομονωθούν και να ελέγχεται η τήρηση της καραντίνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρδος.