Το γυμνάσιο Βουλιαγμένης αναμένεται να μείνει κλειστό για δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εκπαιδευτικός εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό. Η απόφαση ελήφθη από τη Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την εκτίμηση κινδύνου που διενεργήθηκε σήμερα όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη του κρούσματος.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στην περίπτωση εκπαιδευτικού με θετικό τεστ που διδάσκει κυρίως σε ένα συγκεκριμένο τμήμα (π.χ. δάσκαλος δημοτικού σχολείου), οι μαθητές του τμήματος αυτού θα θεωρηθούν στενές επαφές, εφόσον ο εκπαιδευτικός είχε παρουσία σε αυτό για τουλάχιστον 2 διδακτικές ώρες, εντός 48ώρου πριν την έναρξη των συμπτωμάτων ή έως και 10 ημέρες μετά απ’ αυτή.

Στην περίπτωση εκπαιδευτικού με θετικό τεστ ο οποίος/η οποία διδάσκει σε περισσότερα τμήματα ή έχει έρθει σε επαφή με περισσότερα άτομα, για τον προσδιορισμό των απαραίτητων μέτρων θα πρέπει να γίνεται ειδική κάθε φορά εκτίμηση κινδύνου για τυχόν στενές επαφές εντός 48 ωρών πριν την έναρξη των συμπτωμάτων (ή έως και 10 ημέρες μετά από αυτήν), λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

  • τον αριθμό των διδακτικών ωρών που δίδαξε στο κάθε τμήμα
  • τον τρόπο χρήσης μάσκας –από τον ίδιο και τους άλλους– κατά τις επαφές με άλλα άτομα
  • τον τρόπο τήρησης αποστάσεων από τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή
  • τη διάρκεια της επαφής με τα άτομα αυτά, κτλ.

Επιπρόσθετα, η τυχόν απομάκρυνση παιδιών/ προσωπικού άλλων τμημάτων ή και ολόκληρου του σχολείου θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την εκτίμηση κινδύνου που θα προκύπτει κατά την διερεύνηση και ιχνηλάτηση των επαφών. Το γυμνάσιο Βουλιαγμένης θα αναστείλει τη λειτουργία του για έως τις 9 Οκτωβρίου. Η δημοτική αρχή ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την ύπαρξη κρούσματος και έχει ήδη προβεί στην απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Συνεχίζουν την αυξητική τους πορεία τα σχολεία και τμήματα σχολικών μονάδων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων του κορωνοϊού προκαλώντας ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και υγειονομικές Αρχές.

Λίγο πριν μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και σύμφωνα με την ανανεωμένη λίστα του υπουργείου Παιδείας, 150 είναι πλέον οι σχολικές μονάδες που θα βάλουν «λουκέτο» είτε σε επιμέρους τμήματα είτε θα αναστείλουν στο σύνολό τους τη λειτουργία τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των λουκέτων αφορά σε τμήματα σχολικών μονάδων και όχι σε ολόκληρα σχολεία. Σημειώνεται πως κλειστό μέχρι και αύριο, 30 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνει το ειδικό δημοτικό σχολείο Σαλαμίνας, ενώ μέχρι την 1η Οκτωβρίου το 2ο νηπιαγωγείο Δάφνης.

Κλειστά επίσης θα παραμείνουν έως 1η Οκτωβρίου το 14ο νηπιαγωγείο Καβάλας, έως 29-09-2020 το 7ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης και ως τη 2α Οκτωβρίου το 2ο γυμνάσιο Πετρούπολης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις