Αιφνιδιαστική έρευνα στις Φυλακές Νέων Αυλώνα πραγματοποίησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Προηγήθηκαν πληροφορίες πως κρατούμενοι είχαν στην κατοχή τους πολεμοφόδια και ναρκωτικά. Η έρευνα έγινε σε κελιά και σε κοινόχρηστους χώρους των φυλακών.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

  • 5 αυτοσχέδια σπαθιά,
  • 2 αυτοσχέδια μαχαίρια και αυτοσχέδιο σουβλί
  • νάιλον συσκευασία με 3 γραμμάρια χασίς
  • 5 σιδηροσωλήνες
  • 7 τεμάχια σιδήρου
  • 5 τμήματα μεταλλικού φρεατίου
  • τμήμα λαμαρίνας και υδραυλικά εξαρτήματα
  • αυτοσχέδιος ναργιλές
  • αυτοσχέδια συσκευή δερματοστιξίας
  • 8 φορτιστές κινητών τηλεφώνων και καλώδια.

Πηγή φωτό: Αστυνομία

Για τα ευρήματα ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η τοπική αστυνομική Αρχή, η οποία διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

ΣΥΡΙΖΑ: Πού είναι η ασφάλεια στις φυλακές;

Ευθύνες στην κυβέρνηση για έλλειψη ασφάλειας στις φυλακές καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον τραυματισμό 13 κρατουμένων στην φυλακή ανηλίκων Αυλώνα.

«Η ένδεια πολιτικής, οι ερασιτεχνισμοί και η υποκρισία της κυβέρνησης αναδείχτηκαν σήμερα και στον ευαίσθητο τομέα των φυλακών, με τον πιο τραγικό τρόπο. Στη φυλακή Αυλώνα δέκα περίπου κρατούμενοι, δέκα νέα παιδιά τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο σοβαρά, μετά από άγρια συμπλοκή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σπύρος Λάππας.

«Μέχρι το καλοκαίρι και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, για κάθε συμβάν, η Νέα Δημοκρατία και τα φιλικά της ΜΜΕ δεν έπαυαν να κατηγορούν την πολιτική δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα; Πού είναι η ασφάλεια που αποτέλεσε τον μοναδικό στόχο της κυβερνητικής πολιτικής για τις φυλακές, αλλά και τον αποχρώντα λόγο για τη μεταφορά της σωφρονιστικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάτι που πλέον ισχύει μόνο για την Ελλάδα μεταξύ των 47 χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης; Πώς δικαιολογούνται οι δολοφονίες και οι συμπλοκές κρατουμένων; Τελικά φάνηκε πόσο κούφιο ήταν το δόγμα νόμος και τάξη», τονίζει ακόμη ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «επικοινωνιακή διαχείριση και του σωφρονιστικού συστήματος, που δεν μπορεί να κρύψει την απουσία συγκροτημένης πολιτικής. Δυστυχώς, για όσο χρόνο την ευθύνη της σωφρονιστικής πολιτικής θα την έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα αποτελεί δηλαδή αποκλειστικά ζήτημα «ασφάλειας» και όχι «δικαιοσύνης», οι συνθήκες κράτησης και τα φαινόμενα σαν αυτά που συμβαίνουν σήμερα στις φυλακές Αυλώνας θα είναι φαινόμενα συχνά και ρουτίνας».

«Αυτή η τακτική γίνεται, δυστυχώς, κάθε μέρα πιο αδιέξοδη και πιο επικίνδυνη», καταλήγει ο κ. Λάππας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις