Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020, στην περιοχή των Εξαρχείων. Στην επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την εκκένωση κτιρίου στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Κάνιγγος. Το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από το 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, στο κτίριο εντοπίστηκαν επτά άτομα, τα οποία προσήχθησαν. Βρέθηκε και μικροποσότητα ναρκωτικών. Στη συνέχεια, το κτίριο σφραγίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η αστυνομία εκκένωσε κατάληψη στο Παγκράτι. Το κτίριο, που βρίσκεται στην οδό Φιλολάου, είχε καταληφθεί το 2016, σύμφωνα με σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι ιδιοκτήτες, προ ολίγων ημερών, ζήτησαν από τις Αρχές την εκκένωση του.

Η κατάληψη στην οδό Φιλολάου 99

Σε παλαιότερη αναφορά στην ιστοσελίδα Indymedia διαβάζουμε: «Το άλλοτε εγκαταλελειμμένο οίκημα της Φιλολάου99 και Νεοπτολέμου στο Παγκράτι, απέκτησε ξανά ζωή. Χτισμένο το 1928, ρημαγμένο από το1995, αποτέλεσε για πολλά χρόνια έναν ερημωμένο τόπο-φάντασμα για τη γειτονιά. Mια χούφτα αναρχικών αγωνιζόμενων ανθρώπων, αποφασίσαμε να τον οικειοποιηθούμε και να τον μετατρέψουμε σε κάτι χρήσιμο και σημαντικό: σ’ ένα ζωντανό τόπο συνάντησης και δημιουργίας για τους κατοίκους της γειτονιάς, σ’ ένα ορμητήριο αντίστασης για τους αγωνιζόμενους ανθρώπους.

Το εσωτερικό της κατάληψης

»Εδώ και 3 χρόνια, λοιπόν, βασισμένες στις δικές μας πλάτες, στην συλλογική μας δημιουργικότητα και έμπνευση, χωρίς χορηγίες, ΜΚΟ και κόμματα ανάμεσά μας, η Φιλολάου 99 δεν είναι πλέον «εστία μόλυνσης». Αντίθετα, πραγματοποιούνται μια σειρά εκδηλώσεων πολιτικού/ιστορικού/πολιτιστικού χαρακτήρα, συνελεύσεις και συναντήσεις αγωνιζόμενων πρωτοβουλιών, στεγάζει οργανωμένη βιβλιοθήκη και πολιτικό βιβλιοπωλείο-αρχείο τουευρύτερου αντιεξουσιαστικού κινήματος, κύκλους αυτομόρφωσης, φωτοτυπική δομή και μια σειρά άλλων αυτοοργανωμένων δραστηριοτήτων, δομών και πειραματισμών».

Τέλος η ανακοίνωση αναφέρει: «Μετά από 3 χρόνια παρουσίας και δράσης στο κτίριο της Φιλολάου 99, μας παρουσιάστηκε φάντης-μπαστούνης ο κ. Β. Π. κάτοικος Πετραλώνων, δηλώνοντάς μας ξεδιάντροπα ότι είναι ο «νόμιμος ιδιοκτήτης του χώρου». Μάλιστα, με τη συνέργεια του δικηγόρου Χ. Μ., μας παρουσίασαν έγγραφα εξαιρετικά αμφίβολης αξιοπιστίας, ακόμα και για ένα αστικό δικαστήριο που προστατεύει κάθε λογής ιδιοκτήτες, με τα οποία «στοιχειοθετούσαν» την δήθεν κληρονομιά που ανακάλυψε μετά από δεκαετίες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις