Συναγερμός έχει σημάνει στην Εφορία και στον ΟΑΕΕ στην Κόρινθο, ύστερα από την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του hlektra.gr, εντοπίστηκαν κρούσματα στην Εφορία της πόλης και τον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα να διαταχθεί το κλείσιμο των υπηρεσιών. Πρόκειται για υπαλλήλους, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, ενώ σε προληπτική καραντίνα είναι και οι συνάδελφοί τους.

Τουλάχιστον 40 κρούσματα σε γηροκομείο των Αθηνών

Αυξάνονται ώρα με την ώρα τα κρούσματα κορονοϊού στη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τα κρούσματα στο γηροκομείο είναι ήδη 40 και υπάρχουν φόβοι πως θα ξεπεράσουν τα 45. Οι ηλικιωμένοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία αναφοράς.

Έχουν διακομισθεί ήδη δέκα ηλικιωμένοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων 8 ηλικιωμένων. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους. Από σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020, το πρωί, συνεργεία του δήμου Αθηναίων, πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου βρίσκεται η δομή φροντίδας των ηλικιωμένων.

«Νοσηλευτές νοσούν εδώ και δύο εβδομάδες»

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ αποκάλυψε μάλιστα πως, όπως φαίνεται από τους πρώτους ελέγχους, κάποιοι νοσηλευτές νοσούν εδώ και δύο εβδομάδες. «Θα πρέπει καταρχάς να βγάλουμε τα συμπεράσματα γνωρίζοντας τα πλήρη δεδομένα για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις, και ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος στους οίκους ευγηρίας… Πρέπει να φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού, με μέτρα όσον άφορα στους εργαζομένους ή στους προμηθευτές» υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας – Υγείας του Παιδιού στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Μονάδα επισκέφθηκαν χθες Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις