Ένα ακόμη άγριο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα (1/10) σε σχολείο της Πάτρας με αφορμή τις καταλήψεις. Το εν λόγω περιστατικό έλαβε διαδραματίστηκε όταν ένας γονιός μαινόμενος ζήτησε το λόγο από καταληψίες με έντονο ύφος. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, ενώ οι μαθητές προσπαθούσαν ψύχραιμοι να εξηγήσουν στον γονέα τα αιτήματα της κατάληψής τους, εκείνος ξεκίνησε να χτυπάει κάδους και να φωνάζει.

Ακολούθησαν έντονοι διαπληκτισμοί με ύβρεις. Μάλιστα, ένας από τους γονείς που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή έξω από το σχολείο προσπάθησε να πάρει τον κάδο απορριμμάτων που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του σχολείου, κίνηση που άναψε περισσότερο τα αίματα. Σύμφωνα με καταγγελίες ένας γονιός φαίνεται πως επιτέθηκε στον μαθητή αφού στη συνέχεια ακούγεται στο βίντεο κάποιος να φωνάζει «Άσε το παιδί».

Όπως θα δείτε, από το παρακάτω βίντεο, το εν λόγω επεισόδιο έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

Συνεχίζονται μαθητικά συλλαλητήρια

Στην προσαγωγή δύο ατόμων προχώρησαν άντρες της Αστυνομίας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα. Οι προσαχθέντες εξετάζονται για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες, φωτοβολίδες και μία βόμβα μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Βασικό αίτημα των μαθητών που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020, είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων ζητούν την μείωση του αριθμού μαθητών στις αίθουσες (έως 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Με κεντρικό σύνθημα “η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία δώστε λεφτά για την παιδεία“, οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – κάλεσμα για το συλλαλητήριο

«Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 – Όλοι στα Προπύλαια στις 12:00

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

   • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
   • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
   • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
   • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
   • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.