Για ακόμη μία ημέρα αναμένεται να ανακοινωθούν πολλά κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, καθώς όπως σας ενημερώσαμε, εντοπίστηκαν 114 άνθρωποι θετικοί στον κορονοϊό σε κονσερβοποιία στη Σκύδρα Πέλλας. Επίσης, ιδιαίτερη σημασία έχει η σημερινή ανακοίνωση, καθώς εκτός από τα πολλά κρούσματα, πρέπει να θυμίσουμε πως 89 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα είναι προ των πυλών και οι προσεχείς ημέρες είναι καθοριστικές για επιπρόσθετα μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Πόσα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα (2/10)

«Υγειονομική βόμβα» με 114 κρούσματα σε κονσερβοποιία

Συναγερμός σήμανε στην Πέλλα, όταν 114 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό, γεγονός που οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας της κονσερβοποιίας για 10 ημέρες, ενώ στο σημείο μεταβαίνουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προκειμένου όλοι να τεθούν σε «καραντίνα» και να μην εξαπλωθεί ραγδαία ο ιός στο νομό Πέλλας.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.
Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από 02-10-2020 και ώρα 12.00 έως 11-10-2020 και ώρα 12.00».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κρούσμα έχει βρεθεί και σε Γυμνάσιο της περιοχής, με τους φόβους για ενδεχόμενο τοπικό lockdown να αυξάνονται. Διαβάστε αναλυτικά 

Παράταση περιοριστικών μέτρων στην Αττική μέχρι 31 Οκτωβρίου

Στην παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Αττική μέχρι το τέλος του μήνα φαίνεται πως καταλήγει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την τηλεργασία και το κυλιόμενο ωράριο στο δημόσιο, που παρατείνονται έως τις 31 Οκτωβρίου, προς παράταση πηγαίνουν και τα υπόλοιπα μέτρα. Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Η απόφαση ελήφθη επειδή ακριβώς τα κρούσματα στην Αττική εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία, δεδομένου ότι πλέον οι νέες λοιμώξεις ξεπερνούν τις 300 σε καθημερινή βάση. Πάντως, οι φόβοι των ειδικών δεν εστιάζονται μόνο στα εκατοντάδες νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα, αλλά και οι διασωληνώσεις. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο χθες, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020, βρέθηκαν 411 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα ενώ τα 272 κρούσματα ήταν στην Περιφέρεια Αττικής.