Την σιωπή του έλυσε ο άνθρωπος που στοχοποιήθηκε ως ο υπάλληλος που μετέδωσε τον κορονοϊό στο γηροκομείο Άγιος Παντελεήμονας, όπου ήδη ένας ηλικιωμένος έχει χάσει τη ζωή του. Ο άνθρωπος, που είχε παραιτηθεί από το γηροκομείο, είχε στοχοποιηθεί από πρώην συναδέλφους του και από τα μέσα ενημέρωσης ως ο «ασθενής 0». Ο ίδιος μίλησε στην τηλεόραση του Alpha, λέγοντας πως υπήρχε ήδη κρούσμα μέσα στη δομή και είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους του γηροκομείου.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «στις 17 Σεπτεμβρίου άρχισε ο πονοκέφαλος, είχα κόπωση. Δεν ήξερα ότι ήμουν θετικός… Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου εμφάνισα βήχα, πυρετό και δύσπνοια. Αν είχα αυτά τα συμπτώματα νωρίτερα θα είχα σταματήσει κατευθείαν» είπε ο νοσηλευτής και συμπλήρωσε ότι δεν έφυγε από το γηροκομείο λόγω του κορονοϊού αλλά γιατί βρήκε αλλού δουλειά.

Ο νοσηλευτής ανέφερε στη συνέχεια ότι ο ηλικιωμένος ο οποίος κατέληξε από κορονοϊό είχε τα συμπτώματα της ασθένειας πέντε ημέρες πριν τον ίδιο και συγκεκριμένα από τις 12 Σεπτεμβρίου: «Είχα ενημερώσει ότι υπήρχε κρούσμα. Ο ασθενής ήταν μιάμιση βδομάδα με συμπτώματα, από τις 12 Σεπτεμβρίου. Εγώ του έκανα κορτιζόνη με εντολή γιατρού. Τα συμπτώματα άρχισαν με πυρετό πάνω από 38… Μόλις είδα ότι μπήκε οξυγόνο, ενημέρωσα το γηροκομείο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να είναι εδώ. Αυτά είναι γραμμένα».

Σημειώνεται, πως αρκετοί έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι ήξερε ότι ήταν θετικός στον ιό και γι’αυτό φορούσε διπλά γάντια. Σε σχετική ερώτηση ανέφερε: «Γιατί φορούσα διπλά γάντια. Φορούσα γιατί είχαν ήδη κρούσμα μέσα, τον ασθενή που απεβίωσε. Πώς λοιπόν να μη φοράω διπλά γάντια, διπλή μάσκα και προσωπίδα; Υπάρχουν κάμερες που τα έχουν καταγράψει. Και άλλοι ασθενείς ανέβασαν πυρετό μετά τον πρώτο ασθενή. Οι δύο ήταν στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν. Κάποιοι άνθρωποι εκεί μέσα, ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έχει γίνει».

«Δεν έχω καμία ευθύνη. Δεν ήξερα ότι είμαι θετικός. Αν το ήξερα, θα είχα σταματήσει επιτόπου. Αν δε μιλούσα γινόταν μακελειό εκεί με τους ανθρώπους. Δεν είμαι το κρούσμα μηδέν» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως την άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η υπόθεση του Γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορονoϊού. Με εντολή της Εισαγγελέως διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το Γηροκομείο. Θα διερευνηθεί αν υπήρξε από την πλευρά των υπευθύνων του οίκου ευγηρίας κακουργηματική παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορονοϊού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, στον οποίο ορίζεται ότι:

«Όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

1. με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,

2. με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,

3. με κάθειρξη τουλάχιστον 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,

4. με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

Σήμερα άρχισε έρευνα για την υπόθεση και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.