Στόχος του εορτασμού είναι να βελτιώσει τα πρότυπα καλής διαβίωσης σε όλο τον κόσμο. Και γιορτάζεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την πίστη ή την πολιτική ιδεολογία.

Την ημέρα αυτή ο Αντιστρατήγος Μιχαήλ Καραμαλάκη εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας έστειλε έναν γραπτό χαιρετισμό, τονίζοντας ότι: «Η προστασία των ζώων αφορά όλους μας».

Θυμίζουμε ότι το 1986 συστάθηκε στην Αθήνα η Ομάδα Αστυνομικών Σκύλων ως μία επιπλέον βοήθεια έργο της Αστυνομίας. Τότε υπήρχαν μόλις έξι σκύλοι ειδικά εκπαιδευμένοι για τον εντοπισμό ναρκωτικών, σήμερα, όμως, 32 χρόνια μετά, τα τετράποδα αυτά τα οποία είναι μοιρασμένα σε διάφορες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ανέρχονται στα 200 περίπου. Την ευθύνη των σκύλων την επωμίζονται οι αστυνομικοί αφεντικά τους, οι οποίοι συχνά επωμίζονται και έξοδά τους. Γι΄αυτό και πάγιο αίτημά τους από την υπηρεσία είναι να συνδράμει έμπρακτα στα προβλήματα που έχουν να διαχειριστούν. Τα οποία είναι αρκετά.

Αυτό που δεν φαντάζεται ο πολύς κόσμος είναι ότι οι εκπαιδευμένοι σκύλοι για τον εντοπισμό ναρκωτικών ή εκρηκτικών εκτελούν την αποστολή τους για να πάρουν ως αμοιβή τους: μια λιχουδιά ή το πέταγμα μιας μπάλας!

Ο Αντιστρατήγος μεταξύ των άλλων είπε ότι «το σύνολο των στελεχών μας καταβάλλει καθημερινά προσπάθεια για την προστασία των ζώων, θέτοντας ως πρώτιστη στόχευση την αντιμετώπιση συμπεριφορών κακοποίησης, βασανισμού και γενικά βάναυσης συμπεριφοράς σε βάρος των ζώων.

Προς την κατεύθυνση αυτή ενισχύονται και υποβοηθούνται τα στελέχη μας κατά την επιτέλεση των καθηκόντων τους με την έκδοση Εγκυκλίου Διαταγής, η οποία ως συνολικό εγχειρίδιο ενεργειών με ένα προκαθορισμένο πλαίσιο οδηγιών και νομοθεσίας, συμπληρώνει το ήδη υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού κατά την εφαρμογή των σχετικών αρμοδιοτήτων τους.»

Ανέφερε επίσης ότι: «Είναι δεδομένη η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύνολο των φορέων για το σχεδιασμό σε στρατηγικό και επιχειρησιακό πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών και με την εφαρμογή συνεκτικών πολιτικών, που θα συντελέσουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του αρνητικού φαινόμενου της κακοποίησης των ζώων, αλλά και ταυτόχρονα της ενημέρωσης όλων των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών τους, ώστε να γίνει γενικότερα αισθητό ότι η προστασία των ζώων αφορά όλους μας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις