Σε συμβολική κατάληψη προχώρησαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αιτούμενοι δια ζώσης μαθήματα. Συγκεκριμένα, μέλη της Φοιτητικής Πρωτοβουλίας Πολιτικών Επιστημών και σχημάτων που συμμετέχουν σε φοιτητικούς συλλόγους του ιδρύματος, πραγματοποίησαν κινητοποίηση, η οποία θα διήρκησε ως τις 11, με αφορμή την έναρξη του χειμερινού ακαδημαϊκού εξαμήνου και την επιθυμία τους για μαθήματα με φυσική παρουσία.

Μέχρι τώρα, τα μαθήματα του ΑΠΘ ξεκίνησαν με συνδυασμό τηλεκπαίδευσης και δια ζώσης μαθημάτων, με τα μαθήματα στα εργαστήρια και τις κλινικές ασκήσεις να πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις και στα σχολεία

Οι μαθητές ζητούν από τους εκπαιδευτικούς να μην δεχθούν το μέτρο της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης, ενώ αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις. Το πρόγραμμα δράσης των που ορίστηκε από τους μαθητές αφορά:

  • Τη Δευτέρα να πραγματοποιηθούν παντού Γενικές Συνελεύσεις σχολείων και συνεδριάσεις των Συντονιστικών Επιτροπών στους δήμους ώστε να αποφασίσουν συλλογικά οι μαθητές τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.
  • Συνάντηση μέσω zoom με Συντονιστικές Επιτροπές σε όλη την Ελλάδα.
  • Συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10.00 στο μετρό Αμπελοκήπων, με τους μαθητές να δηλώνουν «είναι αυτονόητο ότι θα κλείσουμε τα σχολεία μας και θα συμμετέχουμε στη διαδήλωση μαζί με όλο το λαό για να μπουν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή».

Συνολικά, υπολογίζεται ότι τελούν υπό κατάληψη περίπου 680 σχολεία, με τα 320 να βρίσκονται στην Αττική. Ακόμη, χαρακτηρίζουν ”εκβιαστικό” το μέτρο που όρισε η κυβέρνηση, και ζητούν από τους εκπαιδευτικούς να μη δεχθούν τα μέτρα που τους επιβλήθηκαν. Η ΟΛΜΕ, από την πλευρά της, προχωρά σε 3ωρη στάση εργασίας μεταξύ 8-11π.μ., από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ενώ έχει ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία – αποχή ως απάντηση στην υπουργική απόφαση.

Η ΟΛΜΕ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών επιλέγουν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας. Η άθλια επιχείρηση επιβολής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη δε θα περάσει. Κανένας συνάδελφος να μην υλοποιήσει τις αντιδημοκρατικές εντολές του Υπουργείου Παιδείας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις