Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 11, στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη προχωρούν σήμερα οι καθηγητές όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

«Σε συνέχεια της από 1.10.20 ανακοίνωση της Ομοσπονδίας , το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκηρύσσει για τα σχολεία, που τελούν υπό κατάληψη, 3ωρη στάση εργασίας 8-11πμ και για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων και καλεί τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις για το υπόλοιπο του ωραρίου σε ημερήσια και εσπερινά σχολεία. Καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία υπό κατάληψη!», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, από την πλευρά του δήλωσε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι κατά του μέτρου της τηλεκπαίδευσης και του συστήματος των απουσιών που ανακοίνωσε προ ημερών το υπουργείο προαναγγέλλοντας τις στάσεις εργασίας.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, κάλεσε τους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες, επισημαίνοντας ότι οι καταλήψεις «δεν αποτελούν λύση ή απάντηση».

Μαθητής συγκλονίζει με την επιχειρηματολογία του

Στον ΑΝΤ1 ήταν καλεσμένος ο μαθητής της συντονιστικής επιτροπής που ηγείται των καταλήψεων στα σχολεία, Ξ. Γερμανάκος, με το πάνελ να προσπαθεί να προκαλέσει κάποια απάντηση από τον νεαρό που θα δώσει αφορμή για σχόλια. Ωστόσο, εκείνος τους αποστόμωσε.

Ερωτώμενος για το διαδικτυακό μάθημα και το αν θα το απαγορέψουν οι καταλήψεις, ο νεαρός μαθητής απάντησε: «Θα το απαγορεύσει η φτώχεια. Το 30% των μαθητών δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία».

Προ ημερών, ο ίδιος μαθητής είχε δηλώσει στο ίδιο κανάλι: «Αγωνιζόμαστε σε όλη την Ελλάδα γιατί στοιβάζονται χιλιάδες μαθητές στις ελάχιστες αίθουσες που διαθέτουμε! Δεν υπάρχουν καθαρίστριες στα περισσότερα σχολεία. Δεν υπάρχουν απολυμαντικά και, κυρίως, δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι καθηγητές».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις