Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ο δήμος Αθηναίων σφράγισε τα γραφεία της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα», της Δημοτικής Παράταξης των νεοναζί με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, έδωσε εντολή να σφραγιστούν οι εγκαταστάσεις και να ανακληθούν οι τέσσερις υπάλληλοι που είχαν διοριστεί εκεί.

Τα γραφεία βρίσκονται στον δεύτερο όροφο κτιρίου επί της συμβολής των οδών Βερανζέρου και Κοτοπούλη.Ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε από την αποκεντρωμένη διοίκηση να προχωρήσει και σε ενδεχόμενες περαιτέρω ενέργειες, εφόσον προβλέπονται από τους νόμους και τους κανονισμούς, με δεδομένο ότι ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη είχε χαιρετήσει την απόφαση του Δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό συνεχίζεται. Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της με αφορμή τις ιστορικές αποφάσεις του Δικαστηρίου για το ναζιστικό μόρφωμα, η Ανοιχτή Πόλη τονίζει ότι «τα μέλη της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης δεν έχουν πλέον θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης:

«Είναι αυτονόητο ότι τα μέλη της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης δεν έχουν θέση πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Μετά και τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου, η Ανοιχτή Πόλη θα διεκδικήσει να απαλλαχθεί ο Δήμος Αθηναίων το συντομότερο από την παρουσία τους.

Οι χιλιάδες δημοκρατικών πολιτών που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το Εφετείο απαίτησαν την οριστική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου απέδωσαν δικαιοσύνη και επιτρέπουν να ανοίξει πλέον μια νέα σελίδα στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, μια σελίδα απαλλαγμένη από τη σκιά των νεοναζιστών δολοφόνων και εκείνων που οργάνωναν και καθοδηγούσαν τη δράση τους ενάντια στη δημοκρατία, αλλά και την ανθρώπινη ζωή. Η νίκη των χιλιάδων συγκεντρωμένων πολιτών δεν αμαυρώνεται ούτε από τη σπουδή με την οποία οι αστυνομικές δυνάμεις θέλησαν να διαλύσουν μια γιορτή της δημοκρατίας.

Από το σόου του Ηλία Κασιδιάρη, στις αρχές Σεπτεμβρίου 2020, σε διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Ο αγώνας ωστόσο συνεχίζεται. Για την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία, ενάντια στην ακροδεξιά μισαλλοδοξία, τον αυταρχισμό και το ρατσισμό. Στο πλευρό των πολλών και των πιο ευάλωτων, ενάντια σε δυνάμεις που υπερασπίζονται συστημικές ανισότητες και αδικίες, κάποτε φορώντας δήθεν αντισυστημικές μάσκες.

Είναι αυτονόητο ότι τα μέλη της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης δεν έχουν θέση πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Μετά και τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου, η Ανοιχτή Πόλη θα διεκδικήσει να απαλλαχθεί ο Δήμος Αθηναίων το συντομότερο από την παρουσία τους».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις