Προ των πυλών είναι η ανακοίνωση του δικαστηρίου για την απόδοση των ποινών στους καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή. Ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από το χέρι του χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, μίλησε στην τηλεόραση του ANT1 για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Εμένα θα με ικανοποιούσε η θανατική ποινή. Είναι η νέμεσις, είναι δίκαιο. Αφαίρεσες ζωή; Θα σου αφαιρέσω τη ζωή». Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον καθ’ ομολογία δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά και 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους για τη συγκεκριμένη εγκληματική πράξη.

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα ανέφερε σε έτερη συνέντευξή του στο Documento, δήλωσε ικανοποιημένος για την απόφαση αλλά επεσήμανε πως «μένει να δούμε και την πράξη». Συγκεκριμένα, είπε: «Είναι δικαίωση. Το περιμέναμε τουλάχιστον επτά χρόνια, Καλή ήταν η απόφαση. Μένει να δούμε και την πράξη. Εννοώ οι ποινές να είναι τέτοιες που να μας ικανοποιούν. Να μην είναι κάτι σαν χάρη».

Συνεχίζεται η διαδικασία

Με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αναφορικά με την περαιτέρω ποινική μεταχείριση όσων κρίθηκαν ένοχοι στη μεγάλη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, συνεχίζεται και σήμερα η συνεδρίαση του δικαστηρίου που δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση από τον Απρίλιο του 2015.

Το δικαστήριο, που συνεδριάζει εκ νέου στις 11 το πρωί, πρώτα θα αποφανθεί για τα ελαφρυντικά που διεκδικούν οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί τους. Η απόδοση ή μη των ελαφρυντικών στα πρόσωπα των κατηγορουμένων, επηρεάζει το ύψος της ποινής που θα τους επιβληθεί.

Απόφαση δίκη Χρυσής Αυγής: Την Παρασκευή η ετυμηγορία για τα ελαφρυντικά [vids]

Η σημερινή διαδικασία θα ξεκινήσει με την συνέχιση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης (δευτερολογίες), επί της εισαγγελικής πρότασης για τα ελαφρυντικά.

Σημειώνεται ότι χθες η εισαγγελέας πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στο σκληρό πυρήνα των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Γερμενή, Παναγιώταρο, Παππά και Ματθαιόπουλο. Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε αναγνώριση ελαφρυντικού μόνο για όσους κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και όχι για άλλα κακουργήματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις