Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική, καθώς καθημερινά καταγράφει περίπου 200 κρούσματα. Όπως ανέφερε ο καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό τη Δευτέρα ο τριψήφιος αριθμός είναι κάτι που δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Την Τρίτη ανακοινώθηκαν 170 κρούσματα στο Λεκανοπέδιο, από τα 408 συνολικά σε όλη την χώρα. Συγκεκριμένα, 170 κρούσματα σημειώθηκαν στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 13 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το μεγαλύτερο πρόβλημα κρουσμάτων εντοπίζεται σε περιοχές του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, εκτός από το κέντρο της Αθήνας που εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές είναι:

  • ο Πειραιάς
  • το Κερατσίνι
  • η Δραπετσώνα
  • και η Νίκαια

Την Τρίτη διενεργήθηκαν συνολικά 722 rapid τεστ για κορονοϊό από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε πολίτες, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν 14 θετικά και αφορούν σε Έλληνες (10 άνδρες, 4 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 38 έτη. Υπενθυμίζεται ότι κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν και εχθές 677 τεστ κορονοϊού στη Νίκαια, εκ των οποίων τα επτά ήταν θετικά. Από αυτά τα ξι αφορούσαν σε Έλληνες (δύο άνδρες, τέσσερις γυναίκες) και ένα σε αλλοδαπό (άνδρα), με διάμεση ηλικία τα 32 έτη.

Στον Πειραιά το πλοίο «Δ. Σολωμός»

Παράλληλα, στον Πειραιά επέστρεψε το πλοίο «Δ. Σολωμός» στο οποίο τρία μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικά. Μετά από επαναληπτικά τεστ του ΕΟΔΥ, τα τρία μέλη τέθηκαν άμεσα σε απομόνωση, ενώ η λιμενική Αρχή Σερίφου, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επέτρεψαν τη συνέχιση του πλου του πλοίου προς το λιμάνι του Πειραιά. Το πλήρωμα αναμένεται να υποβληθεί σε νέα τεστ, ενώ θα γίνει και απολύμανση σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Την περασμένη εβδομάδα σε ένα ακόμα μέλος του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» είχε διαγνωσθεί θετικό σε κορονοϊό. Ο συγκεκριμένος ναυτικός σύμφωνα με την εταιρεία ήταν εκτός πλοίου και δεν είχε έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Το πλοίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θήρα, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο και Πειραιά.