Ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, η εκδίκαση της υπόθεσης της μικρής Αλεξίας, η οποία είχε τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα στις Θεσπιές στη Θήβα. Πρόκειται για μία ιστορία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, πριν από δύο χρόνια. Έκτοτε, η οικογένεια της Αλεξίας περνά έναν Γολγοθά.

Το κοριτσάκι έχει υποστεί αναπηρία 95% εφ’ όρου ζωής, ενώ έχει υποβληθεί σε έξι χειρουργεία. Μάλιστα, νοσηλεύτηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο χάρη στην στήριξη του κόσμου που βοήθησε να συγκεντρωθούν τα χρήματα.

«1,5 χρόνο τώρα περνάμε Γολγοθά. Ο κατηγορούμενος ζητάει ποινική διαπραγμάτευση. Δεν θέλει να εμφανιστεί στο δικαστήριο» ανέφερε ο πατέρας του κοριτσιού στην κάμερα του Open TV και περιέγραψε την καθημερινότητα της οικογένειας: «Είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και στο κρεβάτι το κορίτσι μας. Έχασε όλα τα παιδικά της χρόνια. Πάμε σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη Χαλκίδα. Πήγε και στο εξωτερικό αλλά ήρθε ένα μήνα νωρίτερα λόγω κορονοϊού». Και κατέληξε: «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη, να αλλάξει ο ποινικός κώδικας».

«Λέει μόνο μπαμπά και μαμά»

Τον Ιούλιο του 2020, ο πατέρας της μικρής είχε μιλήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το κρίσιμο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε και για τον αγώνα που δίνει για να σταθεί ξανά στα πόδια της. «Έχουμε δρόμο ακόμα πολύ. Λέει μερικές λεξούλες. Μαμά και μπαμπά, δε λέει τίποτα άλλο. Δεν έχουμε φύγει ούτε δευτερόλεπτο, όχι λεπτό», σημείωσε.

Το παιδί έχει αφήσει άφωνους τους γιατρούς με τη δύναμη που έχει. «Κάναμε το χειρουργείο χθες, διήρκησε πέντε ώρες. Οι γιατροί μας είπαν ότι πήγαν καλά τα πράγματα και τώρα θα δούμε πώς θα δεχθεί το μόσχευμα το κοριτσάκι μας», συμπλήρωσε ο πατέρας της.

«Το παιδί έκατσε επτά μήνες στο Παίδων στην αρχή και πεντέμιση μήνες στη Γερμανία και τώρα είμαστε σε κέντρο αποκατάστασης και ξανά τώρα χειρουργεία και ξανά μετά κέντρο αποκατάστασης. Τον κόσμο τον ευχαριστούμε πολύ για τις προσευχές που έκανε και πάντα κάνει. Να ναι καλά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, στους γιατρούς μας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις