Δε συναινεί η οικογένεια της μικρής Αλεξίας για ποινική διαπραγμάτευση, μετά το αίτημα που κατέθεσε το 55χρονος. Υπενθυμίζεται ότι, η οκτάχρονη Αλεξία δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι, όσο βρισκόταν και έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές Βοιωτίας. Το κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά και παραμένει καθηλωμένο στο κρεβάτι του.

 

Η ποινική διαπραγμάτευση πρόκειται για μια διαδικασία, κατά την οποία ο εισαγγελέας αποφασίζει σχετικά με την ποινή του κατηγορουμένου, χωρίς να ακολουθήσει η διαδικασία του ακροατηρίου. Σημειώνεται πως, ο 55χρονος έχει ομολογήσει και παραδεχθεί την πράξη του.

Από την άλλη πλευρά, ο πατέρας της άτυχης Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ”Κοινωνία Ώρα MEGA” και μίλησε για την υπόθεση, ενώ δήλωσε ανοιχτά πως επιμένει και δε δέχεται το αίτημα της διαπραγμάτευσης. Ο πατέρας του κοριτσιού δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Βάσει ενός καινούριου νόμου μας κάλεσε η εισαγγελέας, να προσχωρήσουμε σε ποινική διαπραγμάτευση της υπόθεσης προκειμένου ο κατηγορούμενος να μην βρεθεί στο δικαστήριο. Αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει και δεν θα γίνει δεκτό από τη μεριά μας με καμία κυβέρνηση. Θέλει να δικαστεί μέσα σε τέσσερις τοίχους».

Μάλιστα, στην αναφορά του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κορίτσι, ο κος Σαμαρτζής αποκάλυψε πως η κόρη του εξακολουθεί να παραμένει καθηλωμένη στο κρεβάτι, ενώ λύγισε σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Μου άφησε ανάπηρο το παιδί».

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Μήτσαινας, δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου παιδιού, υπογράμμισε πως με οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα θα αποδειχθούν ευνοϊκότερες για τον κατηγορούμενο.

”Λέει μόνο μαμά και μπαμπά”

Ο πατέρας του κοριτσιού συγκλονίζει, εξηγώντας στην κάμερα του OPEN TV την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κόρη του: «Έχουμε δρόμο ακόμα πολύ. Λέει μερικές λεξούλες. Μαμά και μπαμπά, δε λέει τίποτα άλλο. Δεν έχουμε φύγει ούτε δευτερόλεπτο, όχι λεπτό», ενώ πρόσθεσε πως «Το παιδί έκατσε επτά μήνες στο Παίδων στην αρχή και πεντέμιση μήνες στη Γερμανία και τώρα είμαστε σε κέντρο αποκατάστασης και ξανά τώρα χειρουργεία και ξανά μετά κέντρο αποκατάστασης. Τον κόσμο τον ευχαριστούμε πολύ για τις προσευχές που έκανε και πάντα κάνει. Να ναι καλά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, στους γιατρούς μας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις