Σε μία πραγματική μάχη έχουν επιδοθεί οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την επιείκεια των δικαστών, ώστε να εξασφαλίσουν αναστολή των ποινών τους. Από χθες στο δικαστήριο βρέθηκαν καταδικασμένοι πρώην βουλευτές, ενώ σήμερα έκανε την εμφάνισή του το άλλοτε δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου, ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν πρώην βουλευτές και στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης ώστε να αποφύγουν τη φυλακή.

Μεταξύ άλλων, η δικηγόρος του καταδικασμένου Στάθη Μπούκουρα ζήτησε την αναστολή της ποινής του λέγοντας μεταξύ άλλων πως «κ. Πρόεδρε ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες κι πεϊνιρλί» ζητώντας να έχει η έφεση του αναστέλλουσα δύναμη και να μην οδηγηθεί στις φυλακές. «Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του», ανέφερε η κα Πανταζή.

Υποστήριξε, ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες ανάμεσα τους και ένας Μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν την σύννομη και ήσυχη ζωή που ζει ο πρώην χρυσαυγίτης, Στάθης Μπούκουρας…

Νωρίτερα, η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Αγριογιάννη και Παπαδόπουλο, ο οποίος έσπευσε να τονίσει την ελληνική καταγωγή των καταδικασμένων ως επιχείρημα για αναστολή των ποινών και μίλησε για την «αθώα» Χρυσή Αυγή: «Πως είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή να τους δίνετε αναστολή. Εδώ έχουμε δυο Έλληνες με επτά χρόνια… Η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».

Για τον ζωέμπορο που ζει στη Λάρισα μίλησε η συνήγορος του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου (πρώην βουλευτής που καταδικάστηκε για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση) λέγοντας «Θα μιλήσω για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ο οποίος δεν είχε καν προφυλακιστεί. Δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον πολιτικό χώρο. Έχει μια μόνιμη διαμονή στη Λάρισα. Είναι ζωέμπορος και από αυτό ζει την οικογένεια του» ανέφερε ζητώντας την αναστολή της ποινής του μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο συνήγορος του καταδικασθέντα Μιχάλη Αρβανίτη, υποστηρίζοντας ότι αν εκτελεστεί η ποινή που επιβλήθηκε στον εντολέα της τότε εκείνος θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς είναι 75ετών.

Ο συνήγορος της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, ανέφερε πως «η κ. Ζαρούλια υπέστη τον πιο σκληρό δικονομικό καταναγκασμό που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Έμεινε κατ’οίκον περιορισθείσα από το 2014 με μόνη έξοδο να επισκέπτεται τον προφυλακισμένο σύζυγο της και το φαρμακείο» ζητώντας την αναστολή της ποινή της, καταλήγοντας και αυτός στην ελληνική καταγωγή της… : «Το δικαίωμα της αναστολής το απολαμβάνει και ο τελευταίος μη Έλλην καταδικασθείς. Μετά από 7 χρόνια άγριας ταλαιπωρίας ζητά να της αναγνωρίσετε ότι εμφανίζεται ενώπιον σας όποτε το ζητήσατε».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις