Αυξάνονται τα θύματα της πανδημίας Covid – 19 στη χώρα μας, καθώς άλλοι επτά άνθρωποι υπέκυψαν. Συγκεκριμένα, κατέληξε ένας 91χρονος άνδρας με υποκείμενα που νοσηλευόταν από τις 14 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» μετά την διακομιδή του από το νοσοκομείο της Εδεσσας, αλλά και τρεις ηλικιωμένοι που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο «Αττικόν». Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 71 και 72 ετών και μία 82χρονη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα. Επίσης μία 82χρονη και ένας 79χρονος κατέληξαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Η γυναίκα νοσηλευόταν διασωληνωμένη από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα. Ένας 56χρονος με υποκείμενα νοσήματα κατέληξε στον «Ευαγγελισμό».

Την Παρασκευή, σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ, με 508 κρούσματα και οκτώ νεκρούς, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 490. Επίσης, 81 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ συνολικά 255 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συναγερμός στη Φθιώτιδα

Επτά νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στον νομό Φθιώτιδας με ένα εξ αυτών να αφορά σε εργαζόμενο σε εργοστάσιο της περιοχής. Σύμφωνα με το Star Κεντρικής Ελλάδας, πρόκειται για επαφή θετικού κρούσματος, που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ απευθύνθηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο και μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα ως θετικό, το εργοστάσιο ενεργοποίησε το πρωτόκολλο περιορισμού της διασποράς. Συνολικά 60 άτομα έχουν τεθεί εκτός βάρδιας και θα ελεγχθούν σήμερα Σάββατο, ώστε το εργοστάσιο να μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του. Επίσης βρέθηκε θετικός ένας ακόμη επαγγελματίας αυτοκινητιστής, καθώς και πέντε ακόμη κρούσματα ατόμων που παρουσίασαν συμπτώματα ή έκαναν τεστ γιατί είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Τα 16 πρόσφατα ενεργά κρούσματα της Φθιώτιδας έφτασαν τα 23 συνολικά, με περισσότερα από 200 άτομα να είναι σε καραντίνα.

Συναγερμός και σε γηροκομείο στη Γλυφάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές καθώς ένα ακόμη γηροκομείο – το 9ο από την αρχή της πανδημίας χτυπήθηκε από κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ασθενή 0 , δηλαδή ο άνθρωπος που «έβαλε» τον ιό μέσα στο γηροκομείο είναι μια νοσηλεύτρια η οποία βρέθηκε θετική από τα τεστ που έγιναν το περασμένο Σάββατο. Μαζί της βρέθηκαν θετικοί και τρεις ηλικιωμένοι. Παράλληλα ξεκίνησαν για όλους του υπόλοιπους, επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι. Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων κύκλων τεστ, μέσα στην εβδομάδα, βγήκαν αρνητικά. Όμως στον τρίτο κύκλο ελέγχου που έγινε χθες, βρέθηκαν άλλα έξι άτομα θετικά και συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος και πέντε φιλοξενούμενοι. Οι πέντε ηλικιωμένοι διακομίστηκαν σε Νοσοκομεία της Αττικής. Η έρευνα του ΕΟΔΥ στη μονάδα συνεχίζεται.