Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας ιδιωτικός υπάλληλος από τη Λαμία, που παγίδευε ανήλικα κορίτσια 11-12 ετών μέσω Instagram. Είναι η δεύτερη φορά που ο 29χρονος πέφτει στα χέρια των διωκτικών Αρχών τα τελευταία χρόνια.

Πώς δρούσε

Ο δράστης είχε δημιουργήσει δύο ψεύτικα προφίλ στο Instagram με το γυναικείο όνομα “Iliana” δηλώνοντας «μάνατζερ μοντέλων». Προσέφερε αμοιβές 300 ευρώ στα θύματά του για να στείλουν βίντεο και φωτογραφίες για τα υποτιθέμενα κάστινγκ που δεν γίνονταν ποτέ.

Όταν κατάφερνε να κερδίσει την εμπιστοσύνη κάποιου κοριτσιού, προχωρούσε στην επόμενη φάση του σχεδίου του. Συγκεκριμένα, ο ιδιωτικός υπάλληλος, προσέγγισε ένα κοριτσάκι ηλικίας 11,5 ετών και άρχισε να συνομιλεί μαζί του. Συστήθηκε στην ανήλικη ως scouter «Iliana» που δήθεν διατηρούσε πρακτορείο μοντέλων και έψαχνε νέα πρόσωπα για διαφημιστικά σποτ και καμπάνιες εσωρούχων. Συνομιλούσε σε καθημερινή βάση με το θύμα του, κάθε απόγευμα έως νωρίς το βράδυ, και μέσα σε μία εβδομάδα κατάφερε να αποσπάσει προσωπικές φωτογραφίες.

Στη συνέχεια, άρχισε να απαιτεί από το παιδί να συναντηθούν από κοντά, δήθεν για να το φωτογραφίσει ενώ άρχισε να συνομιλεί και με μια συμμαθήτριά της ανήλικης. Ασκούσε δε ψυχολογική πίεση στο παιδί, υποστηρίζοντας πως η φίλη της είχε ήδη στείλει φωτογραφίες και βίντεο για το υποτιθέμενο casting.  Ο δράστης τους υποσχόταν καριέρα στον κόσμο της μόδας και στράφηκε σε μία ακόμα κοπέλα που ωστόσο δεν υποχώρησε, όσο επίμονα και αν της το ζητούσε. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ίχνη του και τον συνέλαβαν.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος είχε εντοπίσει τη δράση του από τον Ιούνιο κατόπιν καταγγελιών από γονείς δύο ανήλικων κοριτσιών. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων του και για τον λόγο αυτό το κινητό του τηλέφωνο και ο υπολογιστής του έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.,

Έχω ροπή στα ανήλικα

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε συλληφθεί και το 2017 για το ίδιο αδίκημα. Τα παιδιά δεν κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις, μίλησαν όμως οι γονείς τους. Όταν έψαξαν τα προφίλ τους στο Instagram αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί. Ο ίδιος ο δράστης ισχυρίστηκε στους αξιωματικούς πως «έχει ροπή» και ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο.

«Το παραδέχομαι. Όμως θέλω να ξέρετε ότι έχω πρόβλημα. Έχω θέμα με τα ανήλικα. Έχω μια ροπή που δεν μπορώ να την ελέγξω. Ζητώ γι’ αυτό να εξεταστώ από ειδικό και να με δει ψυχίατρος», φέρεται να είπε στους αξιωματικούς ο κατηγορούμενος, χωρίς να αποκαλύψει αν διαθέτει και άλλα προφίλ στο Instagram ή άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ξέρω ότι γνωρίζετε το παρελθόν μου και τι έχω κάνει τα προηγούμενα χρόνια στη Λαμία. Χρησιμοποιούσα γυναικεία ονόματα στο Instagram γιατί είναι πιο εύκολο μια γυναίκα να συνομιλήσει με κοριτσάκια. Ελάμβανα φωτογραφίες και βίντεο, όμως δεν συναντήθηκα με κανένα από αυτά. Τα υπόλοιπα θα τα πω στον εισαγγελέα». Τα ίδια στοιχεία έδωσε και στις ανακριτικές αρχές, και δεν προφυλακίστηκε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.