Μπορεί οι τηλεοπτικοί σταθμοί να μεταδίδουν κυρίως πλάνα από πλατείες όπου νέοι διασκεδάζουν μετά τα μεσάνυχτα (σε ανοιχτούς χώρους βέβαια) αλλά από ότι φαίνεται προβλήματα υπάρχουν και αλλού και κυρίως στους κλειστούς χώρους μαζικής συγκέντρωσης. Δείτε εικόνες από αίθουσα αναχωρήσεων που δημοσίευσε το neakriti.gr. μετά την αποστολή τους από πολίτες που βρέθηκαν στον χώρο.

Οι καταγγέλοντες επισημαίνουν ότι δεν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα και κυρίως οι αποστάσεις, τη στιγμή που υπάρχει έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας προκαλώντας έντονη ανησυχία σε ειδικούς και πολίτες.

Με δεδομένη τη  στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που πραγματοποιείται στα αεροδρόμια της χώρας, η κατάσταση στις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου όπου επιβάτες περιμένουν ακόμα και δύο ώρες είναι απαράδεκτη.

Ένταση και εκνευρισμός

Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις από ορισμένες εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνούσαν τις τρεις ώρες, με αποτέλεσμα να εμπλέκονται σε αψιμαχίες υπάλληλοι του αεροδρομίου με τους υπαλλήλους αεροπορικών εταιρειών και τους υπευθύνους του αεροδρομίου που δεν έλαβαν μέτρα αποσυμφόρησης των χώρων

Ανάμεσα στους ταξιδιώτες και αποστολή του Παναθηναϊκού, που βρέθηκε στο «Νίκος Καζαντζάκης» για να ταξιδέψει στην Αθήνα όπου εκεί ειρήσθω εν παρόδω τους περίμεναν και οπαδοί του τριφυλλιού για να τους τα ψάλλουν για την κακή πορεία της ομάδας.

Χθες εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν 438 νέα κρούσματα στη χώρα μας με τα 7 να εντοπίζονται στην Κρήτη, ενώ κρούσματα εντοπίστηκαν και σε σχολεία του Ηρακλείου. Με τέτοιες καταστάσεις, η έρευνα του ΑΠΘ που βλέπει έκρηξη δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε αυτή, εάν δεν ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, στις 31 Δεκεμβρίου η χώρα θα είναι στο «κόκκινο». Κι αυτό, γιατί βάσει της έρευνας, θα έχει 200.055 κρούσματα1.834 θανάτους και 837 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ. Σε αριθμούς, η έρευνα προβλέπει μια αύξηση 165.874 κρουσμάτων και 1.266 θανάτων.

Στο δεύτερο σενάριο, υπολογίζονται τα κρούσματα και οι θάνατοι, εάν υπήρχε χρήση μάσκας παντού. Έτσι, εάν γινόταν παντού χρήση μάσκας, στις 31 Οκτωβρίου τα κρούσματα θα ήταν 31.800, οι θάνατοι 566, ενώ 91 συμπολίτες θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις