Παρά τον συναγερμό που έχει σημάνει σε όλη την Ελλάδα για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και τα μέτρα που ισχύουν σε πολλές περιοχές για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, στα Γιαννιτσά έκαναν παρέλαση… Μαθητές, πολίτες και μέλη συλλόγων βγήκαν στους δρόμους, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, με ελληνικές σημαίες και εμβατήρια για να γιορτάσουν την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.

Δείτε το βίντεο

Θετικός στον κορονοϊό νεαρός μετά από τεστ του ΕΟΔΥ

Την ίδια ώρα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στο νομό Πέλλας, πραγματοποιώντας δειγματοληπτικούς ελέγχους, με τη διαδικασία των γρήγορων τεστ. Το πρωί της Δευτέρας (19/10), κινητές μονάδες πήραν δείγματα από πολίτες στην Έδεσσα, στη Σκύδρα και στα Γιαννιτσά, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται ο «Λόγος Πέλλας», βρέθηκε ένας νεαρός θετικός από την περιοχή του δήμου Πέλλας.

Ο ίδιος είχε ήπια συμπτώματα, όμως -σύμφωνα με τις οδηγίες- ζητήθηκε άμεσα έλεγχος στο οικογενειακό περιβάλλον και ο ίδιος τέθηκε σε καραντίνα στην οικία του. Οι έλεγχοι έχουν προληπτικό χαρακτήρα, καθώς ο Νομός Πέλλας, βρίσκεται στην τρίτη βαθμίδα επικινδυνότητας.

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου: Ακυρώνονται οι παρελάσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 5 Οκτωβρίου 2020, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα διεξαχθούν φέτος για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις. «Σας ενημερώνω ότι, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με απόφαση του Πρωθυπουργού δεν θα πραγματοποιηθούν στις 28 Οκτωβρίου μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις», είπε συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας.

Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς οι καθημερινοί αριθμοί των κρουσμάτων συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία. Επίσης, δεν θα μπορούσαν να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Υπενθυμίζεται πως ούτε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε διεξαχθεί αφού η χώρα ήταν σε lockdown.