Οι λόγοι που διήρκησε τόσα χρόνια η δίκη είναι γνωστοί και καμία σχέση δεν έχουν με τα απλοϊκά επιχείρημα που «διακινήθηκαν». Θυμίζουμε ότι η δίκη της NSU κράτησε τέσσερα χρόνια, ενώ ήταν μια μικρογραφία της Χρυσής Αυγής. Οπότε το  γρήγορο ή αργό, είναι σχετικό και συνήθως πολυπαραγοντικό.

Στη δίκη της ΧΑ το κατηγορητήριο ήταν τεράστιο. 69 κατηγορούμενοι, με παραπεμπτικό βούλευμα πάνω από 1.000 σελίδες και 220 μάρτυρες. Επιπροσθέτως το αποδεικτικό υλικό ήταν άπειρο. Το ψηφιοποιημένο υλικό ήταν πάνω από 2 Terrabyte. Πέραν τούτου: στην καθυστέρηση συνέβαλε και η ίδια η Χρυσή Αυγή: «σπαμάριζε» το δικαστήριο με περίπου 2.000 κοινοβουλευτικες ερωτήσεις.

«Σπαμάροντας» το τέλος της δίκης

Ο Ηλ. Κασιδιάρης, μετά το «σόου» του Λαγού για εξαίρεση της έδρας πλην της εισαγγελέως, κάνει το δικό του. Υπέβαλε αίτημα για κυβερνητικές παρεμβάσεις και ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Δημήτριο Βαρτζόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε «εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά».  Επικαλέστηκε δε στοιχεία από έγγραφα ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο.

Θανάσης Καμπαγιάννης: Τώρα θυμήθηκαν τη δικογραφία

Εκ μέρους της Πολιτικής Αγωγής, ο Θανάσης Καμπαγιάννης έκανε λόγο για κακοπαιγμένο θέατρο για τους τελευταίους αφελείς. Αναλυτικά η τοποθέτησή του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

EUROKINISSI

Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει την φυλακή

Μετά τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας, ο Κασιδιάρης, πανικόβλητος εν όψει της απόφασης για την αναστολή ή μη της ποινής του, εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο και πέταξε μια αστεία στρακαστρούκα. Επικαλέστηκε στοιχεία από έγγραφα άρσεων απορρήτων ήδη γνωστά και αναγνωσθέντα στο δικαστήριο, στα οποία αναφέρεται το τηλέφωνο του στελέχους της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Βαρτζόπουλου.

Πρόκειται για αστειότητες: έχει ήδη προκύψει ότι η ΗΓΕΣΙΑ της Χρυσής Αυγής μιλούσε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με τον Γενικό Γραμματέα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά Παναγ. Αν ο Κασιδιάρης ψάχνει να βρει τη σχέση της εγκληματικής οργάνωσης με την τότε κυβέρνηση, ας απευθυνθεί στον συνεργάτη του στη Βουλή χρυσαυγίτη Ζούμπο ο οποίος τον ενημέρωνε για τις κατευθύνσεις που έδινε ο Μπαλτάκος για την ψήφο της Χρυσής Αυγής σε νομοσχέδια της τότε κυβέρνησης.

Επί πεντέμιση χρόνια δεν έρχονταν στο δικαστήριο. Και τώρα που καταδικάστηκαν και επίκειται η φυλάκισή τους, θυμήθηκαν τη δικογραφία την οποία χαρακτήριζαν “γελοία”.  Κακοπαιγμένο θέατρο για τους τελευταίους αφελείς, επιθανάτιος ρόγχος του ναζιστικού μορφώματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις