Τέλος στη ζωή του έβαλε ο Δημήτρης Καμπανάρος, ιδιοκτήτης γηροκομείου στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, όπου είχαν εντοπιστεί 3 κρούσματα κορονοϊού. Ο 41χρονος ιδιοκτήτης του γηροκομείου βρέθηκε μέσα στο σπίτι του, με τις Αρχές να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία, λόγω και του ιδιόχειρου σημειώματος που βρέθηκε δίπλα του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας έδωσε τέλος στην ζωή του με μια κυνηγετική καραμπίνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 41χρονος είχε πρόσφατα κληρονομήσει την επιχείρηση από τον πατέρα του και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του διερευνώνται από την Αστυνομία.

Η συγκινητική ανάρτηση του οίκου ευγηρίας στον Άγιο Στέφανο

Ο οίκος ευγηρίας στον Άγιο Στέφανο, Νέα Θάλπη, με μία ανάρτηση του στο Facebook ενημέρωσε για το θλιβερό γεγονός.

«Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε πως δυστυχώς, το πρωί της Τετάρτης, 21 Οκτωβρίου 2020, έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας Δρ. Δημήτρης Καμπανάρος, η ψυχή της Νέας Θάλπης.

Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνεργάτες του στη Νέα Θάλπη, αισθανόμαστε βαθύτατη οδύνη για τον αδόκητο χαμό του.

Ο Δημήτρης μας υπήρξε μοναδικός άνθρωπος, γιος και φίλος, υποδειγματικός επιστήμονας, εξαίρετος επαγγελματίας.

Tο κενό που αφήνει πίσω του δεν αναπληρώνεται…», αναφέρει.

Ο αυτόχειρας είχε δώσει αρκετές φορές συνεντεύξεις για θέματα των οίκων ευγηρίας καθώς διατελούσε και χρέη ταμεία στην Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Είχε ζητήσει μάλιστα να διατίθενται rapid test, προκειμένου να είναι συνεχής ο έλεγχος για την ασφάλεια φιλοξενούμενων και εργαζόμενων. Δείτε τι είχε πει ο άτυχος Δημήτρης Καμπανάρος στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στις 2 Οκτωβρίου 2020.

Η τελευταία του συνέντευξη

Ο Δημήτρης Καμπανάρος είχε δώσει την τελευταία του συνέντευξη στις 2 Οκτωβρίου. Μιλώντας εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων είχε δηλώσει γότι δεν γινόντουσαν επαρκή τεστ στους οίκους ευγηρίας ενώ είχε καταγγείλει ότι από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο είχαν γίνει τεστ μία ή δύο φορές όταν στο εξωτερικό γίνονται δύο κάθε μήνα, αναδεικνύοντας έτσι μια σημαντική πτυχή του προβλήματος.

«Είχε υπερβολικό αίσθημα ευθύνης»

Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, κ. Στέλιος Προσαλίκας, μίλησε στο LIVE NEWS για την απώλεια του Δημήτρη Καμπανάρου.

«Ήταν ο πιο στενός συνεργάτης που είχα. Πήγα στη Μονάδα και πρώτη φορά στη ζωή μου… πήγα να λιποθυμήσω. Υπερβολικό αίσθημα ευθύνης του Δημήτρη. Μιλάμε για ένα παιδί εξαίρετο. Τελείωσε ψυχολογία στο ΕΚΠΑ, πήγε στη Χαϊδελβέργη έκανε διδακτορικό στην γεροντολογία. Είχε λατρεία στους ηλικιωμένους.

Ήταν η μοναδική μονάδα που έκανε οικειοθελή καραντίνα 2,5 μήνες. Οδηγούσε και είχε μάσκα κι από πάνω προσωπίδα. Δεν άντεξε ότι υπάρχει πιθανότητα να εκτεθεί. Ήταν τέτοιο το αίσθημα της ευθύνης. Και μιλάμε για 2 ασυμπτωματικούς εργαζόμενους και μια γιαγιά με 37,6 πυρετό».