Η Μάγδα Φύσσα περίμενε αυτή τη στιγμή της καταδίκης για χρόνια. Να δει τον δολοφόνο του γιου της και όσους όπλισαν το χέρι του πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Δέχτηκε χυδαίες προκλήσεις, λύγισε αλλά έκανε υπομονή.  Σήμερα ίσως και να λυτρώθηκε.

Η Μάγδα Φύσσα που σήκωσε με αξιοπρέπεια στην πλάτη της τους αγώνες της κοινωνίας απέναντι στις σκοτεινές ορμές ήταν δίπλα στα θύματα τους. Βρέθηκε δίπλα σε άλλες δύο χαροκαμένες μάνες. Αγκάλιασε τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, έσφιξε το χέρι της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου και μοιράστηκε μαζί τους τον πόνο τους.

Η Μάγδα Φύσσα στην αγκαλιά της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη

Η Μάγδα Φύσσα στην πορεία για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Σήμερα, ευχόταν ο γιος της να ήταν δίπλα της. Να ήταν έστω ένα από τα θύματα που χτύπησαν και σακατέψανε. «Ας ήταν εδώ να μπορούσε να πει εκείνος, εάν δικαιώνεται ή όχι».

Με τον τρόπο τον δικό της, τον βαρύ, τον ίσιο, μίλησε για το παιδί της και τους δολοφόνους του. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Παρά την κούραση της, με τη σκέψη της βρέθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρό των αδύναμων, των αδικημένων και των αδικοχαμένων. Φεύγοντας και σηκώνοντας την αριστερή της γροθιά ευχήθηκε «τώρα ας έχουμε μια δίκαιη δίκη και για τον Ζακ».