Ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για τον πελάτη του. Ο ίδιος σημείωσε πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον Παππά. Σημειώνεται πως ο Χρήστος Παππάς, παραμένει άφαντος, καθώς δεν εντοπίστηκε σε έρευνες που έκαναν αστυνομικοί στις δηλωθείσες κατοικίες του σε Αθήνα και Ιωάννινα, ενώ δεν έχει εμφανιστεί ούτε αυτοβούλως (διαβάστε αναλυτικά: Άφαντος ο Χρήστος Παππάς – Στη ΓΑΔΑ αυτοί που θα οδηγηθούν στα κελιά).

Ο δικηγόρος του, Παντελής Σταυριανάκης, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω επικοινωνήσει από χθες. Η δική μου επικοινωνία μαζί του είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να βρεθεί πού είναι». Σχετικά με τις προσθέσεις του εντολέα του, είπε πως «αυτήν τη στιγμή η πρόθεσή του είναι να μην εμφανιστεί» και το σκεπτικό της πρόθεσης είναι: «Είναι σωστό να εκτίσω ολόκληρη την ποινή χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη ποινή χωρίς την απόφαση του Εφετείου; Αν μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης, μου πει κάποιος είσαι αθώος, τότε τι γίνεται;».

Κρατούνται οι υπόλοιποι

Αργά το βράδυ της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2020, συνελήφθη ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος βρισκόταν σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Αστυνομικοί της Ασφάλειας τον παρέλαβαν από το διαμέρισμά του και τον επιβίβασαν, από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας, σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο με το οποίο μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ όπου θα κρατηθεί μέχρι το πρωί και στην συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών μαζί με τους υπόλοιπους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Από τη μεταφορά του Ρουπακιά στη ΓΑΔΑ

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Ρουπακιάς κρατείτο στις φυλακές Δομοκού από όπου αποφυλακίστηκε αφού δεν είχε οριστεί δικάσιμος και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό τα τελευταία 4,5 χρόνια περίπου. Με την σύλληψη του Ρουπακιά ολοκληρώθηκε η σύλληψη των καταδικασθέντων εκτός από τον Χρήστο Παππά που αρνείται να παραδοθεί, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του, και αναζητείται από την αστυνομία και τον Γιάννη Λαγό που βρίσκεται στις Βρυξέλλες λόγω της ιδιότητάς του ως ευρωβουλευτής.

Οι περισσότεροι προσήλθαν αυτοβούλως, όπως ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ άλλοι 10, ανάμεσα τους και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνελήφθησαν στο Εφετείο, όπου ήταν παρόντες την ώρα της ανακοίνωσης της τελικής απόφασης και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών.

Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2020, προστέθηκαν στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής που κρατούνται στη ΓΑΔΑ, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και  ο Νίκος Κούζηλος. Οι τρεις πρώην βουλευτές παρουσιάστηκαν αυτοβούλως και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, μαζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και το «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης, που πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Ο πρώτος που παραδόθηκε από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις