Τριήμερη αναστολή στις εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος», λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού. Θα γίνουν απολυμάνσεις και το προσωπικό θα επιστρέψει αφού πρώτα υποβληθεί σε τεστ υπό την εποπτεία του ΕΟΔΥ. Το κλείσιμο της μονάδας έκανε γνωστό ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων ενώ από την Διοίκηση του Πτηνοτροφικού δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση. Οι πρώτες πληροφορίες για ύπαρξη κρουσμάτων έφτασαν το πρωί της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2020 και εν πολλοίς επιβεβαιώθηκαν από τον μεγάλο αριθμό για το Νομό Ιωαννίνων -32 συνολικά- που ανακοινώθηκαν το ίδιο απόγευμα.

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου επιβεβαιώθηκαν και νέα κρούσματα στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων με αποτέλεσμα την απόφαση για τριήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

23 νέα κρούσματα στο νομό Ιωαννίνων

Σε υψηλά επίπεδα για ένα ακόμη 24ωρο κινήθηκαν τα κρούσματα στο νομό Ιωαννίνων. Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα επιβεβαιώθηκαν 23 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα τέσσερα συνδέονται με γνωστή συρροή.

Ο αριθμός είναι χαμηλότερος σε σχέση με αυτόν της 21ης Οκτωβρίου, δεν παύει όμως να είναι μεγάλος με τον χρόνο που έχει η περιοχή για να αποφύγει το «κόκκινο» να εξαντλείται το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Στο επίπεδο 3 τα Ιωάννινα

Με νέα δεδομένα λειτουργεί από σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη νόσο Covid-19 έπειτα από την επικαιροποίησή του. Η Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς εντάσσεται στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου), ενώ στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) εντάσσονται πλέον οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών. Όσον αφορά τα Γιάννενα παραμένουν προς το παρόν στο επίπεδο 3, ωστόσο η κατάστασή θα επαναξιολογηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης παραμένει στο επίπεδο 4.

Σε Κόνιτσα, Ζαγόρι και Δωδώνη ο ΕΟΔΥ

Σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και σε περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, Μονάδες θα κάνουν δειγματοληψίες σε Κόνιτσα, Ζαγόρι και Δωδώνη, όπου υπάρχει δυσκολία στη μετακίνηση των κατοίκων και κυρίως των ηλικιωμένων.

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και επισήμως τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που έκανε στο Μέτσοβο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πραγματοποιήθηκαν 463 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν πέντε (5) θετικά δείγματα.