Το κελί στις Φυλακές του Δομοκού, που τοποθετήθηκε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία ντοκουμέντο.
Είναι ένα κελί με δύο κρεβάτια και ένα παράθυρο με κάγκελα στο οποίο ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει για τουλάχιστον 14 μέρες, έως ότου ολοκληρωθεί η καραντίνα στην οποία έχει υποχρεωτικά μπει.

Στην συνέχεια θα μεταφερθεί σε άλλο κελί που έχει ήδη διαμορφωθεί. Την φωτογραφία εξασφάλισε η πρωινή εκπομπή του MEGA

Πρώτο βράδυ στα κελιά των φυλακών για τους 37 από τους 39 καταδικασθέντες χρυσαυγίτες που έχουν συλληφθεί ή παραδοθεί, καθώς εξακολουθεί να κρύβεται ο Χρήστος Παππάς, ενώ ο Γιάννης Λαγός καλύπτεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή. 27 από τους καταδικασθέντες για διεύθυνση και συμμετοχή στην ναζιστική εγκληματική οργάνωση, έφτασαν στις φυλακές Δομοκού στις 20.15, το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2020.

Οι 27 καταδικασθέντες μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου υποβλήθηκαν σε θερμομέτρηση και τεστ κορονοϊού. Θα παραμείνουν σε  καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Δείτε την άφιξή τους στις Φυλακές Δομοκού.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η κράτησή τους θα γίνεται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και θα παρακολουθούνται όλες οι κινήσεις τους στη φυλακή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα έχουν καμία επαφή με τους άλλους κρατούμενους τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ ορισμένοι θα προαυλίζονται ξεχωριστά, λόγω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους.

Η μεταγωγή

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2020, αναχώρησαν από τη ΓΑΔΑ οι κλούβες της αστυνομίας που μετέφεραν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη φυλακή. Σχεδόν όλοι πέρασαν από το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, από όπου βλέπετε και τα πλάνα, πριν ολοκληρωθεί η μεταγωγή τους. Η πρώτη κλούβα, που μετέφερε 6 άτομα, έφτασε στη Λαμία περίπου στις 5:οο το απόγευμα. Στο Tμήμα Mεταγωγών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας είχε σημάνει συναγερμός και όλοι οι αστυνομικοί ήταν επί ποδός.

Κάτω από αυστηρά μέτρα  οι κρατούμενοι κατέβηκαν από την κλούβα και μπήκαν στα κρατητήρια. Λίγα λεπτά αργότερα, οι 3 από αυτούς αναχώρησαν για το σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού και οι υπόλοιποι 3 γι’ αυτό του Μαλανδρίνου.

Ύστερα από 2 ώρες έφτασε και η μεγάλη κλούβα του Τμήματος Μεταγωγών, στην οποία επέβαιναν 27 μέλη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους τα μεγάλα ονόματα. Στη Λαμία κατέβηκε μόνο ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, που με άλλη κλούβα και με συνοδεία ισχυρής δύναμης της αστυνομίας πήρε τον δρόμο για το Μαλανδρίνο.

Τέσσερις από αυτούς μεταφέρθηκαν στα Τρίκαλα, ενώ οι υπόλοιποι 23, ανάμεσά τους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και ο Γιώργος Γερμενής, βρίσκονται ήδη στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού. Ένα άλλο βαν μετέφερε τη μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, στη Θήβα. Στις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους.

 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις