Για την καθηγήτρια σε λύκειο του Υμηττού που αρνείτο να βάλει μάσκα, μίλησε στο Open TV ο Παναγιώτης, μαθητής της Γ’ Λυκείου του σχολικού συγκροτήματος και πρόεδρος του 15μελους. Ο μαθητής εξομολογήθηκε ότι η εν λόγω καθηγήτρια εκτός από το ότι αγνοούσε τους μαθητές της, όταν της ζητούσαν να φορέσει μάσκα γιατί αγωνιούσαν για τους γονείς, τους παππούδες και γενικότερα τις ευπαθείς ομάδες που συναναστρέφονταν καθημερινά, εκείνη όχι μόνο αρνείτο, όπως ισχυρίζονται, αλλά τους έβαζε και απουσίες.

«Πολλά παιδιά της Β’ Λυκείου, μου έλεγαν ότι της ζητούσαν να φορέσει μάσκα. Οι μαθητές της τάξης έλεγαν ότι την παρακαλούσαν να φορέσει μάσκα γιατί είχαν κι ευπαθείς ομάδες στα σπίτια τους κι εκείνη τους έβαζε απουσίες.  Έκαναν καταγγελίες οι γονείς και μετά ο διευθυντής. Έλεγε στους μαθητές ότι δεν πιστεύω στον κορονοϊό και στη μάσκα».

Της έλεγαν «δεν μπαίνουμε στην τάξη αν δεν βάλεις μάσκα και εκείνη τους έβαζε απουσίες. Μακάρι να βάλει τη μάσκα και να γυρίσει. Χρειάζομαι οπωσδήποτε μία φιλόλογο γιατί δίνω πανελλήνιες» είπε ο Παναγιώτης, Η καθηγήτρια στο Λύκειο του Υμηττού διδάσκει Νεοελληνική Γλώσσα, Έκθεση, Λογοτεχνία.

Συνελήφθη η καθηγήτρια

Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια συνελήφθη μετά την άρνησή της να βάλει μάσκα. Μάλιστα, οι μαθητές αναγκάστηκαν να κάνουν αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και πάλι εμφανίστηκε στο μάθημα χωρίς μάσκα. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι προσφέρθηκαν να της αγοράσουν μάσκα, όπως λένε, χωρίς ανταπόκριση από εκείνη.

Σύμφωνα με τους μαθητές, η καθηγήτρια είναι αρνητής του κορονοϊού και ιδεολογικά αντίθετη με τη χρήση μάσκας. «Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, δεν παθαίνει κανείς τίποτα, δεν κολλάει κανείς» ανέφερε μαθητής του σχολείου.   Οι συστάσεις για να φορέσει τη μάσκα της ήταν καθημερινές ακόμα και από τον διευθυντή του σχολείου, αλλά δεν συμμορφώθηκε. Πάρα το γεγονός ότι έχει γίνει αναφορά και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η καθηγήτρια επέμενε να μην φοράει μάσκα, ενώ δεν κρατούσε ούτε τις απαραίτητες αποστάσεις με τους μαθητές.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η εκπομπή Live News του Mega με τον διευθυντή του σχολείου επιβεβαίωσε ότι η καθηγήτρια δεν του έχει αναφέρει ότι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε έχει προσκομίσει κάποιο σχετικό έγγραφο. Πάντως, η ίδια η καθηγήτρια μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις