Νεαρή νηπιαγωγός μίλησε στο ΣΚΑΪ και περιέγραψε τα συμπτώματα που βίωσε από τη στιγμή που διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό.
Η γυναίκα τόνισε πως «νιώθεις να σε κρατάνε κάτω από το νερό και παλεύεις να ανέβεις», ενώ έκανε λόγο για βασανιστική αίσθηση ασφυξίας. «Και τώρα το νιώθω, αλλά είναι πολύ πιο ήπιο, δηλαδή μέσα στο λεπτό μπορεί να πάρω μια αναπνοή» αναφέρει η νεαρή νηπιαγωγός.

«Στις 14 του μήνα βγήκα θετική. Από αύριο λογικά πρέπει να κάνω το τεστ. Τώρα τελευταία έχω δύσπνοια, όσο πέρναγαν τα υπόλοιπα άρχισε πολύ ξαφνικά η δύσπνοια να γίνεται πιο έντονη… Είχα κόπωση, όλα τα κόκαλα σου να πονάνε» σχολίασε.

«Με τη δύσπνοια τρόμαξα αρκετά. Με έπιανε μια – δύο φορές τις πρώτες μέρες μετά συνεχόμενες. Είμαι στο τέλος της καραντίνας, δεν είναι τόσο έντονα όσο τις προηγούμενες μέρες, τώρα μού έχει μείνει απλά μια δύσπνοια και λίγο η όσφρηση δεν έχει επανέλθει πλήρως. Έκανα ακτινογραφία και αιματολογικές, πρέπει να κάνω επαναληπτικό τεστ και για να επιστρέψω» εξήγησε.

«Πίστευα στον κορονoϊό, αλλά δεν καπνίζω, είμαι νέα, περίμενα ότι θα το περάσω λίγο πιο ήπια σαν απλή γρίπη. Πίστευα στον ιό, αλλά επειδή είμαι νέα και δεν έχω άλλο νόσημα δεν είχα αγχωθεί τόσο, έλεγα ‘’θα περάσει εντάξει’’» εξήγησε η Ελευθερία.

Η κοπέλα δήλωσε ότι και ο σύντροφος της είναι θετικός. «Τις πρώτες μέρες ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί… Τώρα που εμφάνισε κι αυτός συμπτώματα είμαστε πιο ελαστικοί. Το παίρνει ελαφρά, λίγο βήχα και πολύ πονοκέφαλο τις πρώτες μέρες», ανέφερε σχετικά με το πώς κινούνται μέσα στο σπίτι, καθώς βρίσκονται και οι δύο σε καραντίνα.

«Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή είναι πολύ δυσάρεστο δεν αξίζει να το περάσουν» ήταν το μήνυμα – προειδοποίηση στους συνομηλίκους της, αλλά και σε όλους μας.

Στο «κόκκινο» το ΕΣΥ – Στους 922 οι νοσηλευόμενοι, 119 στην εντατική

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι πλέον τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά το βράδυ της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου 2020, 922 άτομα νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων τα 119 σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ήδη έχει καλυφθεί το 1/3 των κλινών ΜΕΘ ειδικά για Covid-19. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 74 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ βρίσκονται σε νοσοκομεία της Αττικής, καταλαμβάνοντας πάνω από το 50% των συγκεκριμένων κλινών. Την ίδια ώρα οι νέες εισαγωγές λόγω κορονοϊού έφτασαν περίπου τις 90. (διαβάστε αναλυτικά)