«Κλινικές για covid-19 πλέον στήνονται με προχειρότητα και στελεχώνονται από δερματολόγους, νευρολόγους, ακόμα αι ακτινολόγους. Περίπου εκατό γιατροί και νοσηλευτές στη Θεσσαλονίκη νοσούν από κορονοϊό», σημειώνει η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών της πόλης, Δάφνη Κατσίμπα. Όπως υποστηρίζει, αυτό συμβαίνει, διότι στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης δε γίνονται τα επαναλαμβανόμενα τεστ, ώστε να απομονωθούν οι θετικοί και να αποφευχθεί η διασπορά μεταξύ των συναδέλφων τους.

«Δεν είμαστε καθόλου καλά. Τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη έχουν πιάσει τα όριά τους. Για παράδειγμα, στο νοσοκομείο ‘Παπανικολάου” έχουμε περάσει τα όρια και γίνεται χρήση ακόμα και της χειρουργικής κλινικής για άτομα με covid-19, ενώ στο ”Παπαγεωργίου” εξαντλήθηκαν τα κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η οποία είχε ούτως ή άλλως περιορισμένα όρια», τονίζει στο Έθνος η κ. Κατσίμπα.

«Στο ”Παπαγεωργίου” είχαμε μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες τουλάχιστον 16 κρούσματα, ενώ τριάντα είναι τα κρούσματα μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο ”Παπανικολάου” και άλλα τόσα στο ”ΑΧΕΠΑ”. Επίσης, δέκα κρούσματα εντοπίστηκαν στο ”Θεαγένειο”, δύο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, τέσσερα στον ”Άγιο Παύλο” και άλλα τόσα στο ”Γεννηματάς”. Στο ”ΑΧΕΠΑ” υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού μεταξύ των εργαζομένων, με αποτέλεσμα συνάδελφοι πλέον να περιμένουν στην ουρά, για να κάνουν τεστ», επισημαίνει η κ. Κατσίμπα.

«Δερματολόγοι και ακτινολόγοι σε κλινικές covid-19»

«Δυστυχώς, ανοίγουν περισσότερες τρύπες, για να κάνουν διάτρητες κλινικές για covid-19. Μεταφέρουν σε κλινικές για κορονοϊό δερματολόγους και νευρολόγους, ενώ ακόμα και ακτινολόγοι βρίσκονται στη σχετική λίστα για rotation. Την ίδια στιγμή παίρνουν κρεβάτια από άλλες κλινικές και τις αποδυναμώνουν, για να ενισχύσουν τις κλινικές για covid-19. Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα για τα προβλήματα και ότι υπάρχουν τρομερές ελλείψεις στο ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να παρατηρείται υπερεξάντληση του προσωπικού. Σήμερα οι κενές θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ φτάνουν τις 5.000 και τις 30.000 θέσεις στο υπόλοιπο προσωπικό», καταλήγει, μιλώντας στο Έθνος, η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις